@up :D
Ja akurat wiem co mowie bo tez handluje na allegro,co prawda nie zawodowo alo cos tam kminie :mrgreen:
|
Sprzedaz artykułów w serwisach intenetowych typu allegro... |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
@up :D
Ja akurat wiem co mowie bo tez handluje na allegro,co prawda nie zawodowo alo cos tam kminie :mrgreen:
Dlatego napisałem mu że ma dwa wyjścia:droga sprytu i droga zwykłego szaraka.Każdy głupek potrafi załozyć działalność bo to nie problem w pare dni to załatwić tylko nasuwa się pytanie czy będzie go stać na odprowadzenie podatków zusów pierdół itd.Bo jeśli jego zyski będą niskie to nawet jakby przekroczył te 1000zł to czy jest sens zakładać firme na takie grosze czy poprostu pomyśleć i iść drogą sprytu.Jeśli chłopak ma do dyspozycji towar z Dani i mówi ze bierze go bez działalności to skoro go bierze to może go brać nadal nie zakładając działalności.Bo gdybym ja się mial męczyć prowadząc firme dla jakiś 1500zł to bym sobie odpuścił za nim bym ją zakładał.
Wlasnie chodzi mi o to ze wiem ze firma daje rowniez mozliwosci, a w moim wypadku nie chodzi o obrot jakies 1500zl tylko spokojnie wyzszy. Jakis czas temu zrobilem troche ponad 7tys a dopiero pozniej dowiedzialem sie ze mozna niby do 1000zl i zostawilem to konto na 3m-ce bo sie wystraszylem. Aktualnie korzystam z konta swojego i brata. A wiecie moze czy na firme mozna przewozic przez granice ile sie chce? Bo narazie przewozilem glownie telefony i laptopy i jeszcze mnie nie sprawdzali.
Pomijając nasze [z Radkiem] dyskusje to Peter strasznie błądzisz, ze smutkiem to stwierdzam, ale lepiej będzie jak się zainteresujesz pozycjami >>dzieł wybranych<<, które podałem powyżej. Napisz lepiej czy towaru jest tak dużo, że będziesz mógl dzialać nieprzerwanie przez dluższy czas czy znowu chcesz zrobic jednorazowy "skok" przez granicę.
Dosc regularnie jezdze za granice i towar bylby na bierzaca raz wiecej raz mniej ale ciagle. A czy założenie firmy wiaże sie aż z takimi kosztami i byloby to w tym przypadku opłacalne i sensowne?
|
|