|
Sprzedaż biznes planów, pomysłów ba biznes. - strona 2 |
Sprzedaż biznes planów, pomysłów ba biznes.
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Skąd wiesz, że dochód będzie taki, a nie inny ???
ale sprzdaż tych big burgerów to nad morzem czy w górach ;)
Poszukaj uczciwego i bogatego człowieka wśród swoich najbliższych znajomych, przyjaciół lub rodziny i mu go zreferuj. Jak sam nie wejdzie to może zarekomenduje Twój pomysł komuś ze swoich bogatych przyjaciół. Jeśli nie masz takich znajomych (przyjaciół) to odłóż na jakiś czas swój genialny pomysł i dorób się przyjaciół.
Napisze tak, są w Poslce tylko dwie takie Firmy i z moich obserwacji widać ze się rozwijają i nie żle zarabiają na tym, do firmy dziennie przychodzi od 100 do nawet 300 osób i zostawia tam od 10zł do 30zł wiec rachunek jest prosty, ja zakładam ze dziennie by było około 100 osób zainteresowanych i każda zostawia 10 zł.
Ja sam mam kilka pomysłów na biznes - co więcej prowadziłem je, tyle że "na czarno" lub na umowę o dzieło, w każdy z nich wkładałem całego siebie i pomysł wypalał. Nie wiem dlaczego, ale boję się założyć własną dg. Pisałem już wnioski o dotacje, uważam że bym dostał coś na start, pomysły mam sprawdzone, rozwijać je umiem, mam doświadczenie i wiem jak się prowadzi firmę, umiem pisać oferty, mam bardzo dobre gadane i dobrze przekonuje, ale jednocześnie bardzo brak mi czegoś, co zastąpi moją niepewność, strach. Nie jest on strachem przed niepowodzeniem, sam nie wiem skąd się bierze. Biznesplany pisałem, badania robiłem, wiedziałem gdzie jest nisza i w co uderzyć. Ale coś we mnie zwyczajnie mnie blokuje .. :/
Może za parę lat uda mi się założyć dg i spróbować z tym.. :)
Ja bym zaryzykował i poszedł w ten biznes, nawet nie mając dotacji bo na co? Zakładasz stronę www oraz inwestujesz w reklamę. To podstawa. Ludzie siedzą godzinami w necie i wymyślają ale gdy napiszesz na takim forum, to i tak nikt Ci konkretów nie poda, bo dlaczego miałby zdradzać Ci coś co może zrobić sam. Dla mnie absurdalne myślenie, no ale nic nie ma za darmo. Skoro nie mam warunków, żeby jakiś biznes otworzyć to czemu mam się nim nie podzielić... czemu na tym nie zarobić, w końcu są tacy co wiedzą, że za informację trzeba zapłacić i to docenią, nawet za 1000 czy 4000 zł jednorazowej opłaty.
Pytanie tylko za co ta opłata. Sam biznes to nie wszystko, no bo co. Pokaż mi lokal a na poczekaniu podam ci 20 pomysłów. Trzeba coś zaoferować, czyli: - pomysł - biznes plan - skąd dofinansować i jak - jak oszczędzać i na czym - jak zarabiać i na czym - do kogo skierować ofertę... i jak - w jaką formę reklamy inwestować itp. Gdy to wszystko zbierzemy okaże się, że możesz nie dać rady po prostu. Dlaczego? Bo samo wymyślenie reklamy to jedno, ale trafić reklamą w klientów i nie popaść w długi... to drugie. Informacje, internet, gazety... musisz znać rynek, poszukiwać potrzeb, szukać rozwiązań, proponować rzeczy, które mają przyszłość a nie jedynie są Twoimi wymysłami chwilowymi. Sprzedając kolczyki w sieci i kupując je na allegro nawet nie po cenach hurtowych, możesz zarobić od 4-10 tysięcy zł siedząc w domu. Pytanie tylko ile czasu to potrwa i czy chcesz spędzić życie pakując tygodniowo 3000 kopert...
Panowie mam pare świetnych pomysłów do realizacji takich jak telewizja 3d lub samochód /silnik z napędem neodynowo powietrznym szukam firmy zainteresowanej rozpowszechnieniem lub realizacja tych pomysłów ja chetnie oddam je darmo za prace i dobrą płace przy tych projektach dla czego to proste zdrowie już nie te i ja sam napewno nie zrealizuje tego. A więc jest może taka firma która pomogła by to zrealizować ?
Udowodnić że ten biznes ma faktycznie racje bytu i te dochody są możliwe. I czy ktoś jest w stanie otworzyc cos takiego przy wymienionym wkładzie. Ogólnie- dokładny opis pod każdym względem.
ponawiam pytanie czy ktoś potrafi mi pomóc ? jeśli chodzi o udowodnienie racji mojego biznes planu to moge zaprezentować próbki
spajki sorry on właśnie sprzedaje biznes wiec sorry nie wyłoży ci na tacy wszystkiego gdyby to zrobił to by go podarował tak jak ja chce to zrobić .
Po pierwsze, skoro posiadasz takie pomysły i wiesz, że są na tyle oryginalne, że może to wypalić i stanowić konkurencję dla obecnego rynku to dlaczego piszesz o tym na forum a nie przygotowałeś już zestawu prezentacji i nie wysłałeś ich do konkretnych firm?
Chociaż dla mnie brzmi to wszystko kosmicznie, bo telewizja 3d zapewne sprowadzała się będzie do oglądania obrazu w kolorowych okularach, a napęd niby czemu miałby być opłacalny skoro cały czas pracuje się nad wodorem. Warto spróbować od zareklamowania swoich pomysłów, wbrew pozorom jest od groma małych i średnich firm które stawiają na innowację i sprzedają swoje produkty, ale nikt się tym nie zainteresuje po 10 słowach na forum. Masz prototyp? Plan produkcji? kosztorys? Cokolwiek poza pomysłem w głowie? Ostatnio znajoma była na rozmowie w firmie produkującej jachty (pod Stargardem Szczecińskim). Uczestniczyła w rozmowie przy zatrudnieniu osoby nadzorującej budowę konkretnego modelu. Doświadczenie tej osoby to była jedna z zalet, drugą było posiadanie swoich własnych planów, które będą wykorzystane w produkcji.
jeśli chodzi o telewizje 3d to właśnie nie są kolorowe okulary ale masz racje że okulary to są zawile co ? no i tu moge zademonstrować zasade tylko teoretycznie podpierając się przykładami już istniejącymi
w drugim przypatku ja niczego nie odkryłem są już rozwiązania gotowe w internecie są modele pokazowe ja tylko skojażyłem fakty a po co komu wodór jak magnes neodynowy i powietrze pod ciśnieniem jest tańsze i bezpieczniejsze ? chyba żeby udowodnić że wodór jest wybuchowy i niebezpieczny po za tym nie znam się na "piar" i nie wiem do kogo się z tym zwrucić ja tylko potrafie to szczególowo wytłumaczyć co z czym i dla czego tak a nie inaczej . telewizja 3d to nic innego jak dwa sygnały wizyjne oglądane naraz ,tak samo działa nasz organ zwany wzrokiem .
Właśnie jeśli masz takie dobre pomysły czemu ich nie zastosujesz?
Jakbyś zauważył to nie zastosuje ich ponieważ zgłosił się w tym temacie o pomoc innych. Czytaj ze zrozumieniem ;)
Sprawdź również podobne tematy:
- Wzory Biznes Planów
- Zarabianie na pisaniu biznes planów - Pomogę w pisaniu Biznes Planów do WUP oraz GUP - Pisanie Biznes Planów - Wniosków do Urzędu Pracy i EU !! - 12 POMYSŁÓW NA BIZNES - 8 pomysłów na biznes - 450 pomysłow na biznes - Kopalnia pomysłow na biznes - Kopalnia pomysłów na biznes ! Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|