|
SPRZEDAŻ INTERNETOWA - strona 3 |
SPRZEDAŻ INTERNETOWA
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
moze mu chodzilo ze nie ma vatu w ue jak kupujesz? albo moze jakis noworoczny prima aprilis... rzad raczej nie odwazyly sie na taki krok bo z tego za duzo $$$ trafia do budzetu
Ludzie co wy piszecie. Kupując coś w UE kupujecie towar w cenie netto. Wprowadzając towar do obrotu w Polsce klientowi końcowemu, firmie komukolwiek musisz towar sprzedać w cenie BRUTTO czyli doliczasz 22 procent VAT który następnie przekazujesz do skarbówki. Więc proszę was nie piszcie głupot, że ktoś będzie mógł handlować i nie płacić VAT. Co prawda to nie wy płacicie VAT ale zawsze klient końcowy ale musicie doliczyć to do ceny towaru. A co do klocków lego. Pamiętaj, że towar sprzedawany w Polsce musi mieć opis w naszym języku. Musi być po prostu naklejka w języku polskim.
W ogole nie zrozumieliscie o co mi chodzi i już jakieś niedomówienia.
Wiadomo że jak sprzedajesz musisz doliczyc VAT. ale od wczoraj nie trzeba placic 22% urzędowi celnemu za samo sprowadzenie., Źródło: dziennik ustaw. Wcześniej było tak : Sprowadzasz towar warty razem z przesyłką 100.000 zł. Z tego płacisz założmy 6% cła i 22% vatu - czyli praktycznie musiałeś urzędowi celnemu zostawić 30 tysiecy zlotych. Teraz z tych 100.000 zł zapłace do urzędu celnego tylko 6% cła czyli 6 tysiecy zlotych. Dla mnie to bardzo dobrze bo wczesniej musialem sprowadzac np przez Niemcy gdie nie bylo tego VATu - a wiadomo ze jak sprowadzasz z krajow UE to nie musisz placic VAT. DOTYCZY TO TYLKO PRZESYLEK SPOZA UE - W GRANICACH UE NIE MA I NIE BYLO VAT (do wartosci 50 tys euro)
A jaka jest różnica w tym, że teraz nie płacisz VAT dla urzędu celnego? Chyba tylko taka, że zapłacisz ten VAT później. Bo jeżeli sprowadziłeś coś za 100 000 zł i zapłaciłeś na granicy 22000 VAT. Potem ten towar sprzedałeś za 200 000 zł netto plus VAT czyli za 244 000 zł BRUTTO ale do US odprowadzisz przecież już tylko 22 000 zł VAT ponieważ wcześniej zapłaciłeś już 22 000 zł VAT. Więc wytłumacz mi gdzie jest różnica.
Np Dla mnie roznica jest GIGANTYCZNA!!!
A to dlatego ze jestm na ryczałcie - przeciez nie kazdy jest VATowcem. A nawet dla VATowcow jest to przeciez mniej papierow
Witam serdecznie~!
Szukam pomysłu na biznes, myślałem sporo czasu nad księgarnia internetową, jednak nadal boje się ostro wejśc w ten biznes, ponieważ zyski z sprzedanej książki są około 3-10 zł(bez opłat itp.) Więc boję się że na początku te zyski mogą wynosić około 200-300 zł / miesiąc. Sprawa wygląda następująco: Znam się bardzo dobrze na pozycjonowaniu stron, chciałbym utworzyć swój sklep internetowy i dobrze go wypozycjonować, koszty związane z pozycjonowaniem są ogromne, czyli już mi to odejdzie. Dodatkowo oczywiście sprzedaż na allegro, no i oczywiście zaopatrywanie punktów na obrębie mojego województwa. Wybrałem księgarnie internetową ponieważ wiele hurtowni oferuje coś w stylu wysyłek itp. Nie trzeba kupować towaru na stan. Czy są inne rzeczy które są równie często kupowane, Jednak trochę bardziej wartościowe a także najważniejsze: żeby nie trzeba było kupować towaru na stan tylko brać bezpośrednio z hurtowni ?? Co proponujecie. Pozdrawiam.
Z działalnością internetową w tych czasach żeby się rozwinąć jest ciężko sam wiem to z własnego doświadczenia. Najlepszy biznes to realny wziąć kredyt otworzyć jakieś biuro lub sklep i tyle :)
biznes internetowy jest dobry, caly czas raczkujacy w naszym duzym kraju i z roku na rok przynoszacym coraz wieksze wzrosty, jednak w tej chwili wszystko opiera sie o allegro, zeby ktos trafil do Twojego sklepu musisz wystawiac sie na allegro, kazdy jak czegos szuka to zanim wpisze to w google, to wpisze to w wyszukiwarce na allegro, cokolwiek by to nie bylo, duzo sklepow internetowych na allegro sprzedaje drozej niz na swoich stronach, oczywiscie nie wszystkie, glownie firmy odziezowe gdzie marze sa dwocyfrowe jak nie trzycyfrowe, a nie jak w elektronice, gdzie wszystko leci na 0,5-2%, do tego dochodzi tez odpowiednie pozycjonowanie, ktore w tej chwili jest dosc drogie
co raz wiecej ludzi kupuje przez internet, szczegolnie w okresie przedswiatecznym gdzie wszedzie mega kolejki, sam do nich naleze, juz nawet ubieram sie w sklepach internetowych, a jak cos mi sie nie spodoba to odsylam w ciagu 10 dni i na pewno kosztuje mnie to mniej (ok 8-10zl za wysylke) niz przebijanie sie przez pol miasta do jakies galerii czy danego sklepu, oczywiscie jest coraz wiecej oszustow i cwaniaczkow, jednak od tego sa opinie innych uzytkownikow aby je czytac zanim sie zdecyduje na zakup w danym sklepie, takze uwazam ze sprzedaz internetowa to dobry kierunek i sam o tym mysle
No tak kwestia sprzedaży internetowej....mam nadzieje ze tak kwestia rozwinie się jak najszybciej w Polsce, jeszcze mało osób ma na tyle zaufania by coś kupić przez internet, wiąż ludzie wolą dotknąć,powąchać itp...co prawda niektórych produktów sam bym nie kupił przez internet chociażby ubrań ;)
Wielu ludzi również miało kontakt z oszustami internetowymi i myśle ze to też przekreśla duzy procent przyszłych kupujących, więc przede wszystkim powinniśmy zacząć od uporania się z tymi pasożytami i usprawnić bezpieczeństwo w sieci, a z czasem krok po kroku będzie coraz więcej kupujących a co najgorsze konkurencji :)
Przeczytaj również posty podobne do tematu "SPRZEDAŻ INTERNETOWA - strona 3": - Sprzedaż internetowa a sprzedaż podczas targów. - sprzedaż internetowa ?? - sprzedaz internetowa - sprzedaż internetowa - Nieletni a sprzedaz internetowa
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
|
|