Aby prowadzić działalność gospodarczą (DG) polegającą na sprzedaży towarów poprzez własną stronę www i/lub serwisy aukcyjne potrzebny jest komputer (to oczywiste). Mam jednak takie pytanie do Was drodzy Biznesmeni (sorry jeżeli nie ten dział na forum): wybrać komputer stacjonarny czy laptop ??. Przyjmując, że DG jednoosobowa. Jakie minimalne oprogramowanie będzie potrzebne - jakie są ceny oryginalnych (z licencją) programów i jakie są niezbędne ? Co z internetem jeżeli działalność prowadzona w mieszkaniu - chodzi mi o to czy bezprzewodowy "komórkowy" do laptopa czy zwykła Neo do stacjonarnego. Jakie parametry kompa - na czym się skupić - HDD czy procesor. Jaki jeszcze sprzęt by się przydał ? Aparat cyfrowy czy skaner. Co z monitorem (jaki kupić). Jak wyglada kwestia zakupu licencjonowanych programów dla firm. I NAJWAŻNIEJSZE pytanie : zakładając że będę się starać o dofinasowanie z UP, to czy UP może odrzucić mój wniosek, jeżeli dotację chciałem przeznaczyć na zakup laptopa za 5.000 zł, a UP umotywuje odrzucenie wniosku tym, że "zwykły komputer stacjonarny" też wystarczy do prowadzenia takiej działalności ?
Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi. Dzięki !!!