|
Sprzedaż na allegro - strona 3 |
Sprzedaż na allegro
Biznes Forum ‹ Twoja firma ‹ Firma
Autor
Wiadomość
Musisz wziąć pod uwagę, że jeżeli chciałabyś coś prowadzić w sposób ciągły i zorganizowany, musiałabyś zarejestrować działalność ;)
Zdaję sobie z tego sprawę :)
Jeżeli przychody roczne osiągają coś około 1800 zł trzeba odprowadzić podatek i zarejestrować firmę....tylko ja czekam na odpowiedź na moje pytanie :) co by można sprzedawać?? :)
sama sobie juz odpowiedziałaś-pomyśl- nie żartuję
Dziękuję :)
No właśnie siedzę i tworzę ładną aukcję tylko kurcze zapomniałam jak się to wszystko robi :) Będę próbowała w tych ciuszkach i tata zaproponował mi współpracę :) On zbiera antyki i takie tam różne kolekcje a nie zna się na kompie więc za prowadzenie aukcji jakiś tam procencik będę dostawać ha :) Dziękuję Wam za pomoc...lecę tworzyć aukcję :)
A nie lepiej rozwinąć reklamy związanej z korepetycjami, których udzielasz? Jest w tym momencie portal specjalistyczny zajmujący się tym, iż ogłaszasz się + usługę jaką oferujesz w tym wypadku owe korepetycje. Sądzę, że jest to pewniejsze niż allegro.
No właśnie proble cały czas polega na tym, że nie mam na to czasu. A allegro po wprowadzeniu aukcji nie zabiera go tyle. Mam cztery osoby które przychodzą do mnie raz w tygodniu na 1,5 godzinki. Niestety nie dałabym rady więcęj. Od poniedziałku do piątku mam zajęcia od 8 do 17 (a dwa razy do 18) a w sobotę wykład. Jeszcze trening i pielęgnowanie domu i zwierzaków :) No i kurczę magistra powinnam pisać ale jakoś za to zabrać się nie mogę :)
Pozdrawiam
Chyba, że tak;) A ja już po obronie 4 dni^^:).
Sadze ze korepetycja to jest wlasnie to co powinnas rozwinac. Wiem ze czas gdy sie robi studia jest na wage zlota, ale ja bym na twoim miejscu razej skoncentrowala sie na korepetycjach. Swoja droga sam kiedys bylem w podobnej sytuacji i gdyby nie korepetycje to bym chodzil na wyklady na bosaka. Powodzenia w biznesie, no i .... zacznij wreszcie pisac ta prace magisterska ..... wiem wiem, tez sie z tym ociagalem.
Inne wyjscie to praca za granica podcas wakacji. Zarobisz pare tys. euro, a po powrocie rozbij ta sume na 10 i co miesiac masz 500zl. (zdaje sobie sprawe ze do wakacji jeszcze sporo czasu). Hej! Nie zwazaj na bledy, mam to samo co ty!
Jeśli jesteś w czymś dobra lub jest coś co lubisz to spróbuj stworzyć video tutorial, jednym słowem sprzedaj usługę np. kurs tworzenia czegoś
Witam,
Od 1 stycznia planuje zaczac sprzedaz na allegro i w zwiazku z tym mam pytanie jestem umowiony z dostawca towaru ze bede placil mu za towar dopiero jak go sprzedam teraz pytanie jak ktos wygra aukcje i wyplaci pieniadze to jak to zrobic zeby to bylo legalne w pelni jako ze wplaci ktos pieniadze a ja towaru mial na stanie nie bede czy moze ktos wplacac pieniadze i moge wystawiac komus fakture jesli towaru nie mam ?? lub czy moge np przyjmowac pieniadze na konto firmowe po otrzymaniu gotowki brac towar i dopiero to ksiegowac ?? ktora z tych opcji bedzie poprawna ?? bo slyszalem ze nie moge wystawic nikomu faktury dopoki towaru na stanie mial nie bede ale czy bedzie w pelni zgodne z przepisami to ze ktos wplaci kase z gory na konto po czym ja pojde kupic towar i wystawie dopiero fakture jak juz pieniadze beda na moim koncie ??
Jeżeli dobrze cibie zrozumiałem to chcesz sprzedawać coś czego nie masz??? Żeby było wszystko legalne musisz mieć towar. Wystawiasz na allegro, ktoś go kupuje, wystawiasz fakture lub paragon i po problemie. Myslisz ze jak nie bedziesz mial sprzetu na stanie to ktos kto wygral aukcje bedzie czekal na wysyłke 2tgodnie?! Dostaniesz negatywa i tyle w temacie, transakcja nieudana.
Hej
Nie mam nic do Allegro ale na Twoim miejscu nim zaczniesz z nimi współpracować proponuje dobrze zapoznać sie z regulaminem. Nie zawsze to co dla Ciebie oczywiste po przeczytaniu w nim jest tak samo oczywiste dla Allegro. Miałem ostatnio własnie taką sytację, nadinterpretacja sprawiła ze mam zamrożone pieniądze. A tak jak napisałnettyper, zawsze musisz sprzedawać to co masz, zresztą polecam CAFE allegro ;-) Pozdrawiam serdecznie
nettyper towar ktory bede sprzedawal bede mial odreki wiec klient czekal na to nie bedzie pytanie tylko czy jak ktos wplaci mi kase a ja towaru nie bede jeszcze mial ale po wplaceniu szybko kupie go i dodam do stanu magazynowego po czym zdejmne z magazynu to bedzie ok ?
Np. w moim przypadku jest tak, że nie wysyłam za pobraniem. Jedyna możliwość zapłaty to wpłata na konto. Także mógłbyś tak samo zrobić i po problemie
Witam
Jestem tutaj nowy, wiec chcialem zapytac jakie rodzaju dzialalnosc nalezy otworzyc by moc masowo sprzedawac towary na aukcjach internetowych, nie chodzi mi o typowy sklep internetowy tylko o same aukcje. Tak aby wszystko odbywalo sie legalnie,placac clo za sprowadzane towary i podatek vat, ZUS itd
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|