Możesz również pomyśleć o sklepie internetowym a allegro traktować jako uzupełnienie.
Czym konkretnie możesz handlować nikt Ci nie powie, bo osoby, które to wiedzą z pewnością nie zamierzają dzielić się rynkiem.
|
Sprzedaż na allegro - strona 5 |
Sprzedaż na allegro
Biznes Forum ‹ Twoja firma ‹ Firma
Autor
Wiadomość
Możesz również pomyśleć o sklepie internetowym a allegro traktować jako uzupełnienie.
Czym konkretnie możesz handlować nikt Ci nie powie, bo osoby, które to wiedzą z pewnością nie zamierzają dzielić się rynkiem.
Na allegro teraz jest wszystko. Nie ma towaru, którego by nie było a na który byłby duży popyt i dodatkowo dobry zarobek. 70% allegrowiczów zarabia na wysyłce
Witam mam pewien pomysl na rozwiniecie twojego pomyslu :) W razie co czekam na kontakt mailowy lub gg:
P.s. Mam nadzieje ze dobry :D e-mail: sebastiankruber@o2.pl gg: 5069229
mam pytanie jak sprawa wyglada w sprawe sprzedazy na allegro na wieksza skale??, czy tzeba miec zalozona firme aby puźniej rozliczac sie z dochodów???
Sprzedaż na większą skalę to już jest działalność gospodarcza. Allegro nie ma nic do tego. Robiąc coś na dużą skalę, co ma znamiona ciągłości masz obowiązek zarejestrować DG i odprowadzać od tego podatki. I szczerze mówiąc kiedy widzę, że ktoś sprzedaje na allegro nie mając założonej firmy to osobiście zgłaszam to do urzędu skarbowego. Jest teraz specjalna komórka która bardzo chętnie takie zgłoszenia przyjmuje.
Od razu zgłaszasz? Rozumiem że chcesz się pozbyć nie do końca uczciwej konkurencji.... Ale to fakt. Powinno się takich ludzi eliminować - tzn. nie odprowadzają podatku, a tym samym są w stanie dać niższą cenę... Tak czy siak - działalność obowiązkowa! Choćby dla świętego spokoju :)
pional a z kad wiesz ze ktos nie prowadzi dzialalnosci?
przeciez nie trzeba sie tym chwalic, ja np. czasem cos sprzedam ale nie pisze w opisach aukcji ze mam dzial gosp. pytam z czystej ciekawosci
Zawsze można spytać sprzedawce czy jest możliwość otrzymania faktury VAT. Mowa oczywiście o przedmiotach nowych.
zapytac tak ale pional pisze ze widzi to...??? poza tym mi to nie przeszkadza bo dzieki temu mozna taniej kupic
Postaw się w sytuacji tych, którzy są uczciwi (mają DG) - oni tracą przez osoby niemające DG, a działające w tej samej branży.
to jest fakt tylko ze ci z DG maja zazwyczaj serwis gwarancje itp wiec i tak jak ktos ma wydac kase na cos to doplaci pare zl wiec nie mozna takich na skazanej pozycji stawiac. no i wiadomo zawsze lepiej miec DG dla swietego spokoju
Ci którzy nie mają DG też mają (przynajmniej tak piszą) serwis... Tak więc potencjalny kupiec, może nawet nie być świadomy różnic... i wybiera niższą cenę... A uczciwi dostają po d****... :(
chce wziasc 500 sztuk pewnego produktu na sprubowanie czy mi to na allegro pojdzie, dopiero potem dg zarejestrowac. Moge miec przy takiej ilosci problemy ?
ponawiam pytanie, od jakiej ilosci sprzedanego produktu jest sie obietym karami finansowymi ? czy na sprzedaz np.500mp3 musze zarejestrowac firme ?
Generalnie, powinieneś opodatkować każdy dochód. Przy jednorazowej aukcji, myślę że nic by nie było... Tylko że tak: co niektórzy handlują tak całe lata, a inni mają mniej szczęścia i skarbówka szybko ich wytropi... Jeśli mam być szczery, to ja bym sprzedawał te 500 szt. - Ale mówię to w swoim imieniu i zdecydowanie nie nakłaniam ani nie namawiam... - żeby później nie było na mnie :)
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|