|
Sprzedaż nawigacji samochodowych |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
A duży kłopot jest z wgraniem polskiej wersji do nawigatora?Mam dostęp do gościa co handluje tym w Belgii i można by było rozeznać sprawę z cenami itp.Ale napewno nie ma polskiego języka i tutaj zaczyna się kłopot.Ale może jest i na to sposób?Pozdrawiam
i jak? ruszyło? jeśli tanio i jeszcze aktualne to proszę pisać, ja chętnie z okazji korzystam, może na początek nie na wielką skalę ale coś można by zacząć z tym robić:D
Pomysł jest dobry, ale niska marża. Ja zajmowałem się sprzedażą takiego sprzętu we Wrocławiu, można powiedzieć, że byłem produkt managerem tego sprzętu. Koszty zakupu są takie 14oo zł netto a sprzedajesz za 1799 zł brutto . Do tego jeszcze podatek i zysku wychodzi Ci około 200 zł. Trzeba sprzedawać tego dużo aby się opłacało. Moja firma sprzedaje wiele akcesoriów do nawigacji, z samej nawigacji nie wyżyjemy...
Życzę szczęścia i cierpliwości. Bardzo dobrze znam dystrybutora nawigacji Tom-Tom. Jeżeli będziesz zainteresowany mogę pomóc.
Witam diadoch! Napisałes ze znasz dobrze dystrybutora nawigacji Tom-Tom. Jestem zainteresowany rozpoczęcie działalnosci zajmujacej sie sprzedażą nawigacji i Cb, czy nadal mozesz pomóc?
witam Diadoch chyba nie bardzo znasz rynek :). Znasz tylko jednego dystrybutora? i to na pewno tego najdroższego :). Z nawigacji da się żyć i to całkiem nieźle tylko trzeba wiedzieć gdzie i jakich nawigacji szukać. Ja handluję od roku i nie narzekam. pozdrawiam
Możliwe, że rynek się zmienił. Nie pracuje z nim około 5 miesięcy. Wcześniej zajmowałem się TomTom przez około 2 lata.
Oczywiście można z tego wyżyć, doliczając kidback (nie wiem jak się to pisze). Uważam, że marże są za małe. Ja zawsze musiałem sprzedać więcej aby na tym za robić. Sprzedawałem tego dużo. Jak chcesz mogę podsunąć Ci kilka pomysłów. Potrafiłem sprzedać 50- 100 sztuk do jednego klienta. :)
mam lepszy pomysł znajdź klienta na 50-100 sztuk a ja dam ci taką cenę że jeszcze ty na tym zarobisz :)
topli mam pytanie zy dalej jestes skłonny pomóc w tej kwestii jestem poważnie zainteresowany tą nawigacją prosze o info okno-mar@neostrada.pl pozdrawiam
|
|