|
Sprzedaz perfum na allegro |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
witam mam możliwość kupna perfum z krajów ue.mam pytanie czy zakąłdając firme bezvatową niebędę płacił podatku od sprzedaży perfum i czy będę płacił podatek od zysków?Aha i pracuję na stałą umowę.czy opłaca mi sie wogóle zakąłdac taką firme?
Jesli chodzi o podatek vat podatek od towarów i usług: do momentu przekroczenia progu jaki wyznacza urząd skarbowy (nie pamiętam kwoty zapytaj w urzędzie) podatku vat nie płacisz, jesli chodzi o podatek od zysków...zalezy jaką przyjmiesz formę opodatkowania, a jesli chodzio to czy Ci sie opłaca zakładać firmę kiedy pracujesz na umowę...wg mnie tak, ponieważ na samym zus-ie oszczedzasz, płacąc tylko składkę zdrowotną.
dzIękuje za szybką odpowiedź.kwota ta to dla bezvatovca 10 tys euro tylko czy bedzie to liczone razem z moją pensją?aha moge się dowiedzieć jakie są formy podatku od zysków?
Pensja sie nie wlicza, ponieważ podatek vat to podatek od towaru czyli musisz pilnować swój obrót, pensja tu nie ma nic do tego... formy opodatkowania: - ryczałtowo, - w formie karty podatkowej lub - podatkowej księgi przychodów i rozchodów (albo księgi handlowej). W internecie jest wiele stron dotyczących form rozliczania, ale jeśli zaczynasz pierwszy raz proponuję biuro rachunkowe.... Pozdrawiam
|
|