Witam
Jakiś czas temu wpadłem na taki pomysł: czasami mam naprawdę ciekawe pomysły na kampanię reklamową, nazwę, sposób promocji itp. Np. niedawno wymyśłiłem nazwę internetowego sklepu sportowego+ hasła reklamowe+ kampania reklamowa (miejsca kampani+sposoby+kosztorys) w tym wiele niestandardowych pomysłów w tym zakresie - niektóre są podpatrzone z innych dziedzin życia ale idealnie sprawdą się w kampanii reklamowej takiego sklepu, wiem też że strona www (.pl) jest wolna a nazwa jest krótka jednoznaczna i podatna na działania reklamowe. To przykład bo pomysłów mam wiele. I tutaj moje pytanie: czy sprzedaż takich "pomysłów" ( w tym jest oczywiście wiedza na temat reklamy,psychologii itp.) np. poprzez allegro ma sens czy będzie to wyglądać jak sprzedaż gotowych serwisów internetowych gdzie sprzedający chcą kolosalne kwoty za włozony wkład pracy a kupujący chcą kupić to za grosze. Czy ktoś z Was kto już prowadzi działalność wogóle byłby zainteresowany zakupem już gotowego pomysłu z całą "otoczką" , czy pomysł powinien powstać dopiero po odebraniu zlecenia od klienta. Gdybym np. wymyślił nazwy,loga,hasła,kampanie itp. dla kogoś kto dopiero zaczyna działalność i nie stać go na zamówienie profesjonalnej agencji reklamowej. Myślę że na początek skpupiłbym się na małych przedsiębiorcach np. prowadzących sklepy,składy budowlane itp. Chciałbym też żeby ta praca była dla mnie dobrą praktyką.
pozdrawiam