witam!
Wiem, że tych tematów jest pewnie tysiące, ale chciałabym uzyskać odpowiedź na kilka pytań.
Zacznę od początku. Mam ok.2500 zł na start, chciałabym zająć się sprzedawaniem ubrań dla małych dzieci i niemowląt. Mam możliwość kupienia tych ubrań całkiem tanio, więc mogę mieć przebitkę spokojnie ok.200-300%. Więc myślę, że interes ma szanse powodzenia.
Jak się dowiedzieć o miejsce na placu, pytałam o to sprzedających ale nikt mi nic nie chce powiedzieć, wręcz zniechęcają mnie do tego mówiąc, że to się nie opłaca, czeka się latami na miejsce itd.??
Czy to na prawdfę jest aż tak źle??
Jestem z okolic Wrocławia, mam małe dziecko w domu i nie mogę handlować codziennie, na początek chciałabym spróbować w soboty, ale nie wiem gdzie w soboty jest plac??
Wszystkie okoliczne miejscowości to wtorki, środy lub piątki.
I np. we Wrocławiu, niedaleko moich teściów jest też plac, nie ma tam wogóle asortymentu dla małych dzieci, a matek z wózkami od groma. W sobotę plac jest czynny, lecz jest mniej sprzedających, więc może udałoby mi się wcisnąć, tylko jak zwykle nikt mi nic nie chce powiedzieć. Targ jest przy ul.Komandorskiej może ktoś z Was coś wie na ten temat??
A kto zarzadza placem w Lubinie?
Chciałabym na początek spróbować bez rejestrowania działalności gospodarczej, tylko czy rezerwując takie miejsce, lub płacąc opłatę targową nie trzeba pokazywać jakiś wpsów do ewid.dział.gospod.
W zamian za informację mogę pomóc przy sprawach księgowych.
Będę wdzięczna za jakąkolwiek informację.