Witam serdecznie
Mam następujący pomysł na biznes.
Posiadam z kolega kapitał własny około 10 000 zł
Chcemy założyć księgarnie internetową która będzie umożliwiała zakup książki z szybkim czasem dostawy po oczywiście najniższej możliwej cenie.
Wiem o tym że jest bardzo dużo księgarni które mają te same założenia jednak, posiadam bardzo duze doświadczenie jeżeli chodzi o pozycjonowanie stron oraz reklamę w internecie. Dodatkowo chcemy zainwestować w ulotki, plakaty oraz jakieś długopisy, kalendarzyki.
Działalnośc będe prowadził wspólnie z kolegą.
Mamy doświadczenie jeżeli chodzi o sprzedaż itp. itd. wiemy jak to wszystko wygląda jednak niewiemy jak to jest z ksiegarnią i jak to wygląda od sprawy właściciela.
Co możecie mi doradzić na początek, jesteśmy studentami na I roku ( czy w związku z tym jesteśmy obięci jakimiś ulgami zus lub podatkowymi itp. )
Myślimy o współpracy z azymutem, wydaje się korzystne, znacie coś bardziej opłacalnego ??
Jakie są początkowe koszta tj. założenie firmy zus itp. itd. i inne opłaty
Oraz jakie mogą być miesięczne koszty utrzymania takiej księgarni i oczywiście czy jest to opłacalne.
Jeżeli chodzi o oprogramowanie to wydaje mi się że Subiekt sobie tutaj poradzi, widziałem również oprogramowanie Homer.
Niewiem które jest lepsze itp. itd.
Założenia są następujące:
Gdy zdobędziemy klienta na książke zamawiamy ją z hurtowni, następnie wysyłamy do klienta itp. ponieważ na początku nie mamy budżetu na tyle dużego żeby założyć swój magazyn.
Czekam na wszelką pomoc. z góry dziękuję i prosze to potraktować poważnie gdyż zależy mi na tym.
Dziękuje bardzo wszystkim pozdrawiam i czekam na jakieś propozycje.