|
Sprzet komputerowy poleasingowy sprzedaż |
Sprzet komputerowy poleasingowy sprzedaż
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam, co myślicie o pomyśle utworzenia sklepu ze sprzętem komputerowym z po leasingu, czyli takie tanie komputerki po 100 zł, części: dyski 10 gb itp., ostatnio dużo kupujemy z mężem, gdyż składa wstawia nowe do niego rzeczy i sprzedaje dalej znajomym. Może to jest pomysł na biznesik. Sklep w mieście dość dużym 200 tys., lokal nie musi być duży i w centrum, komisy jak widzę trzymają się w miarę na obrzeżach, a jeszcze włożyłabym w części komputerowe nowe. Co Wy na to wszelkie porady są mile widziane.....
Jest takich sklepów bardzo dużo, zobacz na allegro.
sprawdź se na allegro, jeśli wytrzymacie konkurencje to czemu nie.
Wiecie co, każdy z tego forum odpowiada tak samo, konkurencja, allegro.
Ludzie konkurencja jest we wszystkim, allegro co to za porównanie ? Nie każdy wie że jest na allegro, i nie każdemu chce się kupować z allegro. Ja swego czasu kupiłem z allegro sporo ilość dell'i, i nie dla tego że były tańsze, po prostu tutaj gdzie mieszkałem nie mieli czegoś takiego. Jest masa sklepów komputerowych, a w żadnym nie ma poleasingowych komputerków. Z prostego powodu większość tych sklepów i właścicieli nie ma pojęcia skąd ściągać, i nie mają ochoty bawić się w składanie. Więc sam w pewnym momencie chciałem się za to wziąć, ale akurat nie posiadałem takiej gotówki, bo to był wielki transport. Miałbym w czym wybierać. Moim zdaniem, powinniście się za to zabrać, a odezwijcie się do mnie, to może coś wspólnie podziałamy. I nie ma co patrzeć konkurencja, bo wszędzie ona jest, trzeba iść do przodu, próbować. Jak będzie ciekawa oferta, będą i klienci. A na allegro, jak przeanalizujecie to tylko kilka firm ma dobre ceny i komputery, i tak się składa że 2 z nich znam, i wiem czemu, po prostu ilość, oni to przywożą Tirami, i mogą sobie pozwolić na ceny, mają zniżki spore w sklepach itd… Ale odezwijcie się, może coś podziałamy wspólnie, może macie lepsze dojścia, tańsze urządzenia. Pozdrawiam.
Witam, odnośnie konkurencji ona była zawsze, a nie chciałabym sprzedawać na allegro ,bo bym nie zarobiła a właśnie otworzyć w mieście sklepik, i stronka firmy w internecie , z firmami na allegro, które sprzedają po bardzo już niskich cenach nie opłaca sie konkurować, chyba,że jest sie producentem. U nas w mieście zauważyłam,że ceny są 3 krotnie wyższe sprzętu po leasingowego......Sama chciałabym zrobić innym firmom konkurencję. Zresztą mam firmę ale inna branża i sprzedaję przede wszystkim na allegro, więc troszeczkę wiem jeśli idzie o właśnie ten serwis. Pomyślę o tym, za pół roku muszę coś innego sprzedawać. Pozdrawiam i dzięki za wszystkie odpowiedzi.
Sama kupuję komputer poleasingowy i owszem zaczęłam od allegro ale szukałam tylko tych którzy sprzedają w Krakowie znalazłam adres i poleciałam do sklepu wolę to zobaczyć po za tym po co mam płacić za przesyłkę?Wiele ludzi szuka na allegro ale woli odebrać sobie osobiście, dlatego jeśli tam wystawisz chociażby kilka kompów to cała okolica będzie o tobie wiedziała i wcale nie musisz być konkurencyjna cenowo a i tak będą przychodzili:)
o ile nie robisz tego w dużym mieście gdzie masz tych dużych, co tirami sprzęt zwożą, bo wtedy wszyscy do nich idą, ale zgadza sie jeśli w twojej miejscowości nie ma takiego sklepu to można startować...
Kolego, nie pamiętam nicka, co do Tirów ze sprzętem, jeszcze rok temu zwozili, dokłądnie pod Warszawkę, na magazyn, sprzedajesz masówkę, palety całe, na allegro wystawiasz co lepsze, a resztę opylasz na złom czy inne... Kolego a firma ma olbrzymie zniźki, bo biorą dosyc często, oni mają sprzet za 1/3 tego co ty czy ja byśmy zapłacili.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Sprzet komputerowy poleasingowy sprzedaż": - sprzęt poleasingowy - POLEASINGOWY SPRZĘT - Poleasingowy sprzęt rolniczy - Sprzęt komputerowy - sprzet komputerowy
• Strona 1 z 1
|
|