Witam
Czy zna ktoś jakąś sprawdzoną hurtownię sprzętu komputerowego? W jaki sposób, z jakich źródeł zaopatrzać można sklep komputerowy?
Pozdrawiam
|
Sprzęt komputerowy |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
Witam
Czy zna ktoś jakąś sprawdzoną hurtownię sprzętu komputerowego? W jaki sposób, z jakich źródeł zaopatrzać można sklep komputerowy? Pozdrawiam
na pewno sklep komputerowy? konkurencja ogromna, a ceny na allegro tak niskie, ze juz taniej sie nie da
Niewielki sklep komputerowy ma być tylko dodatkiem do innej działalności. To jak zna ktoś jakąś naprawdę tanią hurtownię? Czy może jest możliwość brania sprzetu od samego producenta, np od bezpośredniego dystrybutora INTELA w Polsce?
Polecam Action, http://www.a.pl
jeżeli działasz w branży IT to twoich dostawcą jest ...action,ab,pronox,to najwięksi dystrybutorzy
nie wiem czy znasz pewne zjawisko...duże sieci handlowe mają w detalu taniej niż ty w hurcie,po prostu ceny są indywidualnie negocjowane,bierzesz więcej masz taniej jesteś za "mała" dla dystrybutorów wielkich koncernów,poza tym skup się na AMD,wyjdzie taniej
Ja mam sklep od grudnia, a od lutego mam taka kiche, że maskra. Jedynie po co ludzie przychodzą to tanie płytki CD na, których mam 5groszy. Dodatkowo prowadzę naprawy sprzetu komputerowego, ale w tym miesiącu nie starczy mi na opłaty. Polecam Action i Incom.
mi sie wydaje, ze w obecnych czasach tylko uslugi w tej branzy. do handlu nie jestem przekonany
Żeby handlować kompami, muisz mieć pełno towru na półkach, bo ludzi są tacy, że jak nie ma to idzie do innego sklepu. A po drugie są wredni i czesto kpią sobie co to za sklep, że nie ma tego czy tamtego, najgorisi są kilkunastoletni chłopacy, naczytają się w necie lub gazecie o jednej płycie, naucza sięjej na pamięć i cwaniakują przed tobą. Dobrym pomysłem jest patronat np. Optimus czy Arno, ponieważ czesto ludzie przychodzą i trzeba im tłumaczyć, że to co na półce stoi to jest sama obudowa i dopiera składa się komputer z poszczególnych części. W Optimusie ciężko o jakies meble, a w Arno płacisz 2500 i dają ci mebelki firmowe. Do usług potrzebne są minimium 2 osoby jedna co siedzi w firmie, a druga na wyjazdy, jedziesz do domu klienta na 2 godzinki i kasujesz odpowiednio. Lub zabierasz sprzęt do firmy.
Po ile kupujesz te plyty?
|
|