|
SREBRO srebro SREBRO srebro on-line |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Co wy na to zeby nawiazac wspolprace z dobrym producentem i sprzedawac wyroby ze srebra na Allegro?
Ja polecam produkcje i sprzedaż na Allegro - wyrób biżuterii nie jest trudny , a zysk minimum 100%
miałem kiedyś stronę bizuteriazesrebra.pl - właśnie w taki sposób jak ty to chciałeś zrobić i szło czasem nawet nawet, obecnie jest to pusta domena (ma już pr2 obecnie testuję na niej joomle) ale osoba od której brałem towar musiała zlikwidować działalność (spółka i coś było nie tak ze wspólnikiem) Teraz myślę o powrocie tylko nie na allegro a ebay.uk to większy i chłonniejszy rynek.
do uk nie ma semnsu sie pchac - przejrzyj sobie strone sklepu argos i oblukaj ceny bizuteri. no i musisz wiedziec ze sa sklepy z bizuteria z koncowek serii -tansze nawet o 50% odcen z argosa.
Możesz coś więcej o tym napisać. Koszta? Umiejętności? Maszyny? Czas?
Tego tyczył się mój post.
To moze napiszcie gdzie sie mozna nauczyc produkcji bizuterii? Jakie maszyny trzeba miec itp? Ogolnie opiszcie jak wygladaja wszystkie sprawy z produkcja!
Witam. Też jestem zainteresowana wyrobem biżuterii. Czy może ktoś wie gdzie można zaopatrywać się w poszczególne części do wyrobu.. Zauważyłam że koraliki- wszelkie dodatki nie są tanie- czy to sie na pewno opłaca?
kiedyś na Allegro były maszyny( od pieca do kilku foremek) i kosztowały około 35 K PLN.
co do nauki, może warto było by zaryzykować i poszukać zakładu który już takie rzeczy robi zatrudnić się (w celu nauki) a potem mając już wiedzę (nie tylko o produkcji ale może i o hurtowniach z materiałami / i odbiorcami) podjąć decyzję czy warto. Z samego allegro nie utzymasz się tam tez jest duża konkurencja. Może poszukaj producentów i sprawdź jakie tam są ceny i policz czy nie lepiej opłaciło by ci sie kupować w cenach hurtowych i wtedy sprzedawać. Jeżeli nie wyjdzie to łatwiej będzie sprzedać biżuterię za np. 2Kpln niż maszyny za 30 Kpln. zwłaszcza że biżuterię sprzedajesz pojedynczo a przy produkcji musiał byś sprzedać całość , piece, odlewniki, choinki itd. Jeżeli jednak wychodziło by ci dobrze to wtedy możesz pomyśleć o produkcji. Z tego co się orientuję to biorąc od producenta srebro miał byś około 50- 60% własnej marży
witam
wlasnie jestem na etapie oczekiwania na przesylke z chin (srebro) bede mial w ofercie bizuterie (kolczyli, naszyjniki) z pierscionkami na razie sie wstrzymalem ze wzgledu na zbadanie rynku jakie rozmiary sa najbardziej popularne ktos wyzej wspominal o wlasnym wyrabianiu bizuterii bede mial tez w ofercie lancuszki o roznych oczkach sprzedawane na dlugosc bedzie mnie bardziej interesowala sprzedaz hurtowa czyli po kilka sztuk w jednej paczce gdyby ktos byl zainteresowany zapraszam do wspolpracy pozdrawiam
Z tego co się orientuję rynek biżuterii nie tylko srebrnej ale i złoto i kamienie szlachetne to bardzo dobra branża. A marża na tego typu produktach waha się od 100 do 400% na sztuce więc zarobić nieźle można. I nie wiem czy jest sens bawić się w wytwarzanie biżuterii bo moim zdaniem najbardziej na tym zarabiają salony. Przykład: moja dziewczyna pracuje w salonie jubilerskim i ostatnio mi sprawiła srebrną obrączkę cena sklepowa to 26 zł a z racji tego że ona tam pracuje to sprzedają jej po cenach zakupu więc ją ta obrączka kosztowała 6,09 zł dokładnie. A więc przebitka jest ponad 400%. Jakie są koszty produkcji takiej biżuterii nie wiem ale na pewno nie małe więc producent takie biżuterii w tym konkretnym przypadku niech zarobi 3 zł to jest moim zdaniem max. A salon jubilerski zarabia na tym prawie 20 zł więc różnica jest.
Jeśli chodzi o salon jubilerski online to też zastanawiam się nad nad czymś takim a właściwie próbuję namówić na coś takiego moją dziewczynę. Moim zdaniem jest jeden podstawowy problem w tego typu działalności. A mianowicie jest to towar jak najbardziej luksusowy i można powiedzieć unikalny bo przeważnie w sklepie mamy po 1 lub 2 sztuki danego modelu czy to pierścionka czy wisiorka. Głównym odbiorcą tego typu oferty są kobiety a wiadomo jak jest z biżuterią kobieta najpierw musi sobie po przymierzać, po marudzić itd. i dopiero wtedy kupuje. Wiadomo że można różnymi sposobami skusić potencjalnego klienta np. większym wyborem, niższymi cenami, promocjami ale jestem pewien że jednak większość kobiet woli iść do stacjonarnego salonu jubilerskiego i kupić drożej a móc sobie po dotykać przymierzyć przejrzeć się w lustrze jak będzie w tym wyglądać itd. Więc tak jak napisałem tutaj jest główny problem. Mam nadzieję że to komuś pomoże Pozdrawiam Wieczorek Piotr
czy zna ktos link do takiej hurtowni czy do producentow srebra ? Tak zeby mozna bylo porownac?
zgadzam sie z Peter84 jesli chodzi o sklepy internetowe
ludzie pomimo ze robia sie coraz leniwi wola robic zakupy bezposrednio w sklepie po pierwsze ze moze to byc i jest duza przyjemnosc a po drugie lepiej cos obejzec i przymierzyc osobiscie stwierdzajac jakosc z drugiej strony w dobie internetu cieszy sie to duza popularnoscia wiec majac dobra oferte jestesmy skazani na sukces (a o to przeciez chodzi) pozdr.
witam na necie znajdziesz mnostwo hurtowni (wiekszosc z nich zajmuje sie tez sprzedaza detaliczna i funkcjonuja one jako sklepy) analizujac polski rynek spotkalem sie z roznymi cenami i trudno jednoznacznie powiedziec ile kosztuje srebro mowiac ogolnie gram srebra proby 925 waha sie od 4 do 6 zl (to duza rozpietosc) wszystko zalezy bowiem od rodzaju bizuteri (dodatkowe kamienie), wykonania, ksztaltu, itp. pozdr.
;)
w koncu dostalem paczke z bizuteria srebra z chin jestem bardzo zadowolony, proba 925, srebro czyste, swiecace, waga sie zgadza czyli przyslowie "szukajcie az znajdziecie" czasami sie sprawdza byla to paczuszka probna i mam nadzieje ze kazde nastepne zamowienia (nieco wieksze) rownie beda w porzadku jezeli ktos jest zainteresowany to zapraszam do wspolpracy pozdrawiam
|
|