|
SREBRO w centrum handlowym |
SREBRO w centrum handlowym
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Drodzy forumowicze. Myślę o sprzedaży biżuterii srebrnej na "dodatkowym stoisku" w centrum handlowym. Moja sprzedaż opierała by się głównie na wyrobach ze srebra, kolczyki, pierścionki, łańcuszki, wisiorki, komplety itp... Jest to biżuteria na którą stać znaczną część klientów, wydaję mi się, że zakupiony towar w przeciwieństwie do ciuchów, żywności nie straci swojej wartości i zawsze prędzej czy później w najgorszym wypadku będzie można go sprzedać na aukcjach internetowych. Mieszkam w mieście 150.000, posiadam na start 50.000 złotych, proszę o komentarze ze strony osób, które prowadzą podobny biznes, aby podzieliły się ze mną swoimi opiniami, doświadczeniami na ten temat. Oczywiście interesuje mnie również, czy podobny interes ma rację bytu i czy jest opłacalny. Pozdrawiam wszystkich:) wszystkiego dobrego...
Tak się składa, że handluję biżuterią srebrną z firmy partnerskiej Ada-Plus . Gabloty, ekspozytory, banery są użyczane nowemu partnerowi w zamian za sprzedaż biżuterii tylko tej firmy - co oczywiste. Dodatkowym bonusem jest zaopatrywanie w opakowania bezpłatne i płatne pudełka, wymiana wzorów, które po pewnym czasie nie trafiły w gusta klientek.
A co do opłacalności, to wystarczy wejśc do jakiejkolwiek galerii handlowej, żeby zobaczyć, że w większości takie punkty istnieją. Jeżeli więc nie ma tego typu działalności, w miejscu gdzie zamierzasz sprzedawać biżuterię, to myślę, że warto zaryzykować (ryzyko istnieje w każdym biznesie). W jakim województwie przymierza się Pani do tego biznesu?
Tak w ogóle mam na imię Paweł, mam 24 lata:) rozumiem, że jest Pan(Pani) franczyzobiorcą firmy Ada-Plus? Zastanawiałem się czy nie bezpieczniej byłoby sprzedawać srebro na własny rachunek bez współpracy franczyzowej z jakąś firmą. Nie wiem jakich korzyści mógłbym spodziewać się po takiej współpracy. No na pewno jak już Pan(Pani) napisała użyczenie gabloty pewnie za jakąś opłatą, wymiana wzorów też pewnie za opłatą. Ponad to trzeba pewnie płacić miesięcznie podatek za wykorzystywanie loga firmy. Pochodzę ze śląska, ale przebywam często w Warszawie, czasami też we Wrocławiu. Czy mógłby Pan(Pani) raźniej przedstawić w jaki sposób wygląda taka współpraca? Jak wyglądają sprawy wynajmu wyspy (to też pewnie zależy od miejscowości i centra handlowego), ubezpieczenia towaru, opłaceniu pracownika i wielu innych opłat o których nawet mi się nie śniło? Bo to, że mam jakąś tam kwotę na wstęp to jeszcze nic nie znaczy, zapewne trzeba się liczyć z tym, że przynajmniej na początku trzeba będzie dokładać do tego interesu. Nie jestem pesymistą, tylko staram się nie patrzeć na biznes optymistycznie, ale obiektywnie. Pracuję już na etacie w innej firmie, w innej branży. Czy tego typu działalność pochłania na tyle czasu, że musiałbym zrezygnować z obecnej pracy i w pełni się poświęcić tylko tej firmie? Przepraszam, że tyle tych pytań, ale chciałbym się dowiedzieć jak najwięcej. Dziękuję i pozdrawiam.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "SREBRO w centrum handlowym": - Co w Centrum handlowym - Krawiectwo, w centrum handlowym. - Solarium w centrum handlowym - Ekran LED w Centrum Handlowym - Wysepka w centrum handlowym
• Strona 1 z 1
|
|