|
Srodek trwały |
|
Strona główna forum
‹ Twoja firma
‹ Firma
Autor
Wiadomość
Witam was muszę zadać jeszcze raz to pytanie posiadam firmę od dwóch tygodni jak również posiadam samochód ciężarowy na moje nazwisko co zrobić aby go wrzucić do firmy i wliczać sobie paliwo w koszty , czy mając samochód ciężarowy muszę prowadzić Ewidencje Przebiegu Pojazdu i Kosztów Eksploatacji Samochodu czy wystarczy mi zwykła faktura z stacji.
Jeśli wprowdzisz go na stan firmy to wystarczy FV z numerem rejestracyjnym pojazdu.
czyli musze go wrzućic do firmy jako srodek trwały wiem ,że potrzebuje dwa dokumenty pierwszy to taki że samochód jest w dowodzie zarejestrowany jako ciężarowy a drugi to że musze podjechać na stacje diagnostyczna i oni muszą mi wydać zaświadczenie ze stacji diagnostycznej, że samochód spełnia wymogi nowej ustawy o VAT dla samochodów ciężarowych.I wtedy jak mam te dwa dokumenty gdzie sie musze udać aby samochód był na firmę.Imam jeszcze jedno pytanie czy teraz biorąc faktury vat ze stacji moge sobie je wsadzić w koszty jak auto nie jest na firme i czy te auto może być na firme ale nie jako środek trwały.
|
|