Witam,
jak Waszym zdaniem mozna pozyskać klientów do takiego interesu? Czego Wy oczekujecie po przyjeżdzie na przegląd? Lepiej dokładnie ale wolniej czy szybciej i po macoszemu? Co Wam sie podoba a co nie?
|
Stacja diagnostycza - jak pozyskać klientów?! |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam,
jak Waszym zdaniem mozna pozyskać klientów do takiego interesu? Czego Wy oczekujecie po przyjeżdzie na przegląd? Lepiej dokładnie ale wolniej czy szybciej i po macoszemu? Co Wam sie podoba a co nie?
Ja nie lubię jak mnie odsyłają z kwitkiem. Co bym zmienił? Osobiście marzy mi się taka stacja, gdzie oddaję autko do przeglądu, oni sprawdzają i jak coś jest nie tak od razu robią. Chętnie bym skorzystał z takiej usługi.
j/w
stacja+warsztat samochodowy
popieram przedmowcow, to by zalatwialo dwie sprawy naraz i bylo by wygodne dla wlascicieli aut
Niestety nie jest to prawnie mozliwe gdyz sa to rozne dzialalnosci i stacje kontroli pojazdow nie moga naprawiac samochodow. Jedynie jesli sa to male usterki.
Co sadzicie na temat powiedzmy jakiegos losowania nagrod co miesiac dla klientow czy cos takiego. Poszlibyscie na takie cos? Np glowna nagroda telewizor za 500-800zl:)
Stacja stacją, ale obok niej warsztat stać może i proponować klientowi regulację pod przegląd. W Niemczech chyba coś takiego działa (TUV)
Wiec tak moj ojciec przymieza sie do otworzenia stacji kontroli pojazdow, uprawnienia juz ma. Co do przegladow to jezeli masz juz uprawnienia to pewnie wiesz, ze za przeglady "po macoszemu" mozna ostro oberwac po dupie. Jezeli zrobisz komus niedokladny przeglad i z tego wyniknie jakas kraksa to odbiora ci uprawnienia a jezeli jestes wlascicielem (lub bedziesz) to twoja stacja zostanie zamknieta. Wiec odradzalbym ci takie wyjscie. Jak juz kilka osob pisalo powyzej najlepszym wyjsciem jest warsztat przy stacji (u mojego ojca tak bedzie), lub ewentualnie mozesz zawrzec umowe z jakims warsztatem w okolicy (lub kilkoma, zalezy jaka jest wielkosc twojego miasta), ze bedziecie sobie nawzajem podsylac klientow i sprawa zalatwiona :)
To fakt z tym warsztatem i tak pewnie wszedzie jest se SKP wspolpracuja z warsztatami i nasylaja klientow. Chodzi mi bardziej o jakies materialne rzeczy typu losowanie nagrody, jak juz pisalem wczesniej telewizora i ewentualnie dobre rozreklamowanie tego. Myslicie ze to moze wypalic? Miasto nie jest duże, ma 20 tys klientow i taka wiadomosc by sie szybko rozniosla. Ma to sens i przyszlosc?
Witam!
Stacja kontroli pojazdów jak prawie każdy inny biznes stacjonarny potrzebuje kapitału. Kapitał musi się zwrócić Jeśli znasz się na kontroli pojazdów dlaczego nie napiszesz porady "Jak przygotować samochód do przeglądu i cieszyć się jazdą" może być to e-book lub reklamówka lub strona int człowiek który przeczyta taki tekst będzie wiedział że to mu przygotujesz! Tak przygotowany przez ciebie samochód na pewno przejdzie przegląd Zasada win-win i każdy zadowolony Pozdrawiam Błażej Biskupski
Witam,
szczerze mowiac, nie mam pomyslu jak podniesc ilosc klientow w stacji diagnostycznej. Pomysly z warsztatem wydaja sie rozsadne. Ale z jedna uwaga. Nie wiem czy to tylko moja opinia, czy moze bardziej powszechne doswiadczenie, ze jak oddaje samochod i mowie, zeby naprawili wszystko co naprawy wymaga (z zachowaniem umiaru w kosztach), to pozniej okazuje sie, ze (czy na pewno?) wymieniaja "pol samochodu", mimo, ze czesc czesci byla niedawno wymianiana :( Ciezko mi znalezc zaklad naprawczy, ktoremu moglbym zaufac (bez koneksji rodzinnych). Czy Wy tez tak macie, ze czujecie przy kazdej wizycie w warsztacie oszukiwani? Moze jestem przewrazliwiony? Zatem, moim zdaniem podstawa to podejscie do klienta, jak zdobedziesz jego zaufanie to z kazda blachostka do Ciebie przyjedzie i jeszcze poleci Cie innym. I zadne tam losowania czy inne gadzety tego nie zalatwia :( Pozdrawiam Jerry
|
|