|
Stacja kontroli pojazdow lub diagnostyczna jak kto woli.... |
Stacja kontroli pojazdow lub diagnostyczna jak kto woli....
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
co mam zrobic zeby ja otworzyc jakie musze spelniac warunki zeby moc byc diagnosta i moc otworzyc sama stacje i o jakich kosztach mowimy mniej wiecej i czy uwazacia ze ma szanse powodzenia w poblizu nie ma mieszkam obok poznania...... za info wielkie dzieki
witam,
jestem zainteresowany tym tematem, wiec jesli sie czegos dowiedziales to daj znac pozdrawiam
witam!!!
jesli pytanie o stacje diagnostyczna jest nadal aktualne, to chce doradzic wejscie na strone internetowa producenta najnowszego wyposażenia stacji diagnostycznej - Unimetal Sp. z o.o. Złotów, znajduja sie tam wszelkie informacje dotyczące stacji diagnostycznej, poza tym poprzez kontakt z wachowymi doradcami można dowiedziec sie jakie sa koszta otworzenia wlasnej i jakie nalezy spelnic wymagania. Na terenie firmy istnieje rowniez nowa stacja działająca od maja 2007, która spelnia równiez funkcje pokazowe. Zapraszam!!! wystarczy w wyszukiwarce wpisac nazwe firmy imiejscowość <Unimetal Złotów>
Ja do tego tematu, czy trzeba byc diagnosta (posiadac kurs, pracować w tym zawodzie) zeby otworzyc taka stacje?? Bo przecież mozna zatrudnic diagnostów i niczym sie nie martwic.
Teoretycznie nie musisz mieć żadnych uprawnień jako właściciel. Niestety w praktyce bez szkoły, kursów zanim pojmiesz co i jak to Twój biznes upadnie. Diagności to nie wszystko. Musisz na bieżąco czytać zmiany w ustawach, wymaganiach dotyczących stacji diagnostycznych (ITS wydaje odpowiednie dzienniki) oraz posiadać certyfikowany sprzęt. Dla przykładu manometr bez certyfikatu 50zł z certyfikatem ten sam manometr 400zł. Nie będziesz spełniał wymogów... kara. A kontrole robią dość często i jeżeli nie masz znajomości w branży to nie będzie miał kto Ciebie ostrzec przed kontrolą. Kolejna sprawa to jak widzisz dogadanie się z diagnostami jeżeli nie będziesz miał pojęcia o tym co wykonują ? Diagnostyka i naprawa pojazdów to nie prowadzenie sklepu, tego nie da się nauczyć w rok. Jeżeli już się uprzesz przy tym otwarciu stacji to poczytaj wymagania, zalecenia, przepisy odnośnie prowadzenia tego typu działalności.
A ja jeszcze dodam, że komplet wyposażenia takiej stacji to około pół miliona.
Sprawdź również podobne tematy:
- Stacja kontroli pojazdów czyli diagnostyczna
- Stacja kontroli pojazdów - Okregowa Stacja kontroli pojazdow-koszta - Stacja kontroli pojazdów + mały warsztat - Stacja Diagnostyczna - Stacja Diagnostyczna - Najlepsza Stacja Diagnostyczna - Budowa okręgowej stacji kontroli pojazdów - Sprzedam dwie stacje kontroli pojazdów i dom Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|