|
Stacja LPG - strona 3 |
Stacja LPG
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Na dana chwilę myjka bezdotykowa odpada( z duży koszt) ale za jakis czas kto wie. Na poczatek rozszerzę asortyment o produkty nie wymagajace zbyt wielkiego wkładu finansowego, papierosy napoje karty telefoniczne, akcesoria samochodowe , może jakis punkt opłat, ubezpieczenia oc/ac. Może coś z tego wyjdzie. Dziękuje za odpowiedzi:)
Witam mam to samo pytanie co kolega wyzej . Mam wlasna dzialke dosc duzo z domem i budynkiem gospodarczym dzialka ma ok 35 arow lecz jest to wioska dosc ruchliwa mozna powiedziec ze przy trasie narodowej miedzy przejsciami granicznymi. chciałbym otworzyc wlasnie taka mala stacje jakas moze bude rowniez z jakimis napojami lub cos w tym stylu z konkurencjka jest nawet nawet bo od tego miejsca do jedej stacji jest ok 15 km a do nastepnej 26.Może ktos sie orientuje jaki bylby mniej wiecej koszt calego interesu no i stacja chyba calodobowa
Witam
Czy ktoś z Państwa jest w trakcie otwierania stacji LPG ? Jestem ciekaw jaką kwote pochłonie taka inwestycja oraz niej więcej w jakim czasie to się zwróci ?
Ja pracuje na takiej stacji co do kosztow to nie pomoge zbytnio ale nie trzeba samemu inwestowac w takie cos. Moja stacja na ktorej pracuje byla wybudowana przez firme z bialegostoku i moj szef tylko dystryybutorem byl koszty ponosila firma z bialego po kilku latach wykupil on od nich ta stacje (budynek szefa byl ludzie itp a butle z gazem dystrybutor etc bylo z obcego kapitalu wybudowane)a zarobki na tym nie sa oszalamiajace przynajmniej tu. kilkadziesiat m dalej jest stacja orlen i oni raczej maja monopol w mojej miejscowosci. dziennie sprzedaje sie okolo 400l w nicy nie ma sensu trzymac pracownikow ja pracuje pol roku i w nocy mialem z 10 klientow max przez ten okres lepiej 2 zmieny wprowadzic bez nocek. kursy na tankowanie lpg ponosi szef jakies 500 zl na osobe.mysle ze jakby nie ostra konkurencja to lajtowo 1500 l gazu dziennie by sie sprzedalo na dzien dzisiejszy na 1 L gazufirma zarabia 25 gr (nie wiem po co szef to trzyma ale to jego sprawa). Wiec jak nie ma zbytnio konkurencji to interes jest oplacalny 1500 L dziennie to jakies 350-400 zl dniowki
Witam
Mam pomysł na otworzenie stacji lpg. Chciałbym uzyskać informacji które by mi pomogły. Mieszkam w miejscowosci która liczy ok 6000 mieszkancow. Jest to trasa przelotowa z jednego miasta do drugiego od jednego 20 km i do drugiego 40km. Moja miejscowosc to gmina w której jest dość dużo samochodów z instalacja lpg. Mam działke polożona w bardzo dobrym miejscu na obwodnicy miejscowości. Dziennie przejeżdża tam bardzo dużo samochodów. Chciałbym uzyskać informacji jakie musiałbym ponieść koszty w założenie takiej stacji. Załóżmy że prąd i woda są doprowadzone i jest to działka przygotowana. W mojej miejscowości jest juz stacja benzynowa na której znajduje sie lpg. Miesięczne tam się sprzedaje od 25000 do 30000L gazu. Cena gazu wynosi teraz na tej stacji 2.02 właściciel kupuje gaz po 1.47 czyli zarabia 55gr na L. Chciałbym tam także sprzedawać kosmetyki, oleje i różne dodatki do samochodów. Czy może ktoś wie co mogło by mi pomóc i jakie wydatki mnie czekają? Pzdr. Dodaje że jest juz jedna stacja benzynowa w której znajduje się gaz, do następnej stacji jest 20km i w drugim kierunku tak samo 20 km.
potrzebna Ci bedzie tez zgoda na taka stacje
Witam z tego co wiem to moj wujek za otwarcie stacji z dzialka zaplacil ok 100tys. Byla to dzialka kolo orlenu ktory nie mial gazu ale chcieli sie rozbudowac i kupili ta stacje od niego za 500tys. Moim zdaniem jak u Ciebie w miejscowosci jest juz gaz i jest to orlen i jak sprzedaja 30tys miesiecznie to Ty pewnie bedziesz sprzedawal ok 10tys pozdrawiam
Witam!!
Mój mąż prowadzi taką stację i powiem Ci jedno - daj sobie spokój... My kiedy tak nam mówili nie daliśmy sie przekonać kiedy ja budowalismy, teraz wiążemy koniec z końcem... nedza.... A na marginesie ta stacja u Ciebie to kupuje gaz po 1,47 - netto Przemysl to dobrze Powodzonka
Sam mam instalację gazową na przeciwko domu, jest usytuowana na przeciw Orlenu. Mam sam instalację gazową w aucie i tankuję tylko tam ze względu na cenę - w chwili obecnej 1,86 / litr.
Każdy kto ma instalację kupuje tam - czynne 24h/dobę. Na orlenie tankuję tylko jak jest zamknięte lub tankują gaz do zbiorników. Wydaje mi się że liczenie na łaskę mieszkańców w tym przypadku nie przyniesie efektów - 6000 ludzi to bardzo malutko. A koszty związane z założeniem napewno nie są małe. radzę poszukać na forum, może już był taki wątek. Pozdrawiam
WITAM!!! BARDZO PROSZĘ O PORADĘ WSZYSTKICH,KTÓRZY MAJĄ STACJĘ Z LPG.OTÓŻ MAM MOŻLIWOŚĆ WYDZIERŻAWIENIA CPN Z GAZEM ,PRZY DRODZE GŁÓWNEJ ZA KWOTĘ MYŚLĘ MAŁĄ OK.1500 ZŁ.NIE WIEM JEDNAK CZY ZACZYNAJĄC MUSZĘ STARAĆ SIĘ O KONCESJĘ ,JAKIE CZEKAJĄ MNIE UTRUDNIENIA,CZY SĄ W NAJBLIŻSZYM CZASIE PRZEWIDYWANE JAKIEŚ ZMIANY DLA TAKIEJ DZIAŁALNOŚCI ,NO I W KOŃCU CZY JEST TO OPŁACALNE? PROSZĘ O JAKIEŚ WYPOWIEDZI I PORADY .Z GÓRY DZIĘKUJĘ
Ponawiam pytanie. Nikt nie wie? :(
Witam was drodzy forumowicze.Co myslicie na temat otworzenia stacji lpg.Szukałem na forum ale są same stare posty,a ja bym chciał swieżych informacji.Ile można zarobić na 1l gazu.Wypasarzenie używane można kupić już za 30000.czy są jakieś wymogi dlatych butli.da się z tego wyżyc czyy raczej dać sobie z tym spokój.miasto w którym chciał bym to otworzyć ma 60000 tyś ludzi.bardzo proszę o odpowiedzi
Na LPG się nie znam, ale na pewno potrzebował byś dużo pozwoleń.
Miejsce też musi być dobrze wybrane, nie powinno być w okolicy bloków mieszkalnych, itp. Wyposażenie używane 30.000, ale myślę, że na początek potrzebowałbyś ok. 40-50.000 Pozdrawiam
Na 1L dobrego gazu można zarobić 10 gr oczywiście zależy od regionu. Aby otworzyć stacje musisz spełniać warunki (przeczytaj rozporządzenia) oraz posiadać masę pozwoleń poza tym masz chyba wszystko w linku powyżej. Pytanie czy istnieje już stacja w Twojej miejscowości ??.
dzięki za tak szybką odpowiedz.W mojej miejscowosci nie ma jeszcze stacji takiej prywatnej,są tylko samoe takie firmowe przy stacji paliwowej więc musze się zastanowić.
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|