|
Stacja LPG - strona 4 |
Stacja LPG
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Polecam zaznajomić się z określeniem "konkurencja". Konkurencją będą dla Ciebie nawet stacje paliw które mają ON i PB. Czy te stacje posiadają w sprzedaży LPG ??.
Dokładnie.
A co za różnica czy państwowa czy prywatna? Mogli by nawet kosmici sprzedawać to LPG to i tak będzie to konkurencja. Jeżeli w Twoim mieście jest sprzedawane LPG to masz konkurencję. Ewidentnie.
wiem że stacje benzynowe posiadają gaz lpg ale jak wiadomo przynajmiej w mojej okolicy tak jest że prywatne małe stacje lpg mają troche taniej więc jest więcej klientów.
A kto ustala ceny w Twojej miejscowości ??. Nie jest tak kolorowo jak Ci się wydaje... Masz 60 000 osób w swojej miejscowości, a ile masz stacji wszystkich ??
Witam
Mieszkam w małej gminnej miejscowości, i chciałbym założyć stację LPG. W związku z tym mam kilka pytań: Ile potrzeba kapitału? Czy mogę liczyć na jakieś dopłaty od państwa?
jeśli jestes bezrobotny to możesz się ubiegać o bezzwrotną dotację na założenie swojej działalności gospodarczej w kwocie 19000zł pytaj w swoim Urzędzie Pracy. Jeśli chodzi o postawienie stacji LPG to jest też sporo pozwoleń a nie wiem czy to ogarniasz?
ogólnie może temat wałkowany milion razy nawet tu na forum ale jak widać ceny benzyny i ON idą w górę i Gaz jak by nie patrzył jest najtańszym paliwem a aut zasilanych LPG coraz więcej. Powiem tak: kto nie zaryzykuje ten nie zarobi nic. Nikt ci nie poda gotowej recepty na biznes.
Witam serdecznie.
Również nosze się z myślą otwarcia stacji lpg. Mam o tyle dobrze ze mam już grunt przy trasie łączącej dwa powiaty a do tego jest to trasa na przejście graniczne. Lokalizacja wydaje mi się nie najgorsza, gdyż poświeciłem trochę czasu i liczyłem przejeżdżające samochody i wyszło mi ok. 200 samych samochodów osobowych na godzinę w w godzinach po południowych. Przy tej trasie jest jedna stacja benzynowa z gazem oddalona o jakieś 7km. Dodam ze staram się o dofinansowanie i jak się dowiedziałem realna kwotę jaka mogę wyciągnąć to 40tys. zł. Myślałem aby wziąć cały osprzęt w dzierżawę od dostawcy, a za te pieniądze to postawi całą resztę. Teraz moje pytanie. Jak sadzicie czy przy takim natężeniu ruchu utrzymam się na rynku? Dodam ze plany mam ambitne, bo chciał bym w ciągu 2 lat postawić małą stacje benzynowa z myjnia i małą gastronomią. Czy istnieje możliwość postawienia samej stacji lpg pod szyldem np. orlenu, bp, statoil. Z góry dziękuje za odpowiedzi.
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|