|
Stacja LPG |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam mam pytanie czy ktość prowadzi sprzedaz gazu lpg do samochodów? ile mozna zarobic na 1 dm na sprzedazy gazu i jaki jest orientacyjny koszt otwarcia biznesu? [/b]
Jak mozesz to sprecyzuj czy masz wlasna ziemie czy dzierzawisz?jak z konkurencja itp bo ciezko jest tak oszacowac ile moze to kosztowac i czy warto.
To tez zalezy jak chcesz to urzadzic. Czy stawiasz do tego jakis kiosk np. z fajkami, hamburgerami itp czy tylko butla,waz i jazda. Do tego dochodzi pytanie czy stacja bedzie 24h co sie wiaze z zatrudnieniem pracownikow. Opisz mniej wiecej jak to sobie wyobrazasz to latwiej bedzie cos doradzic! Pzdr
Witam wszystkich. Chciałbym otworzyć stację LPG przy drodze w miarę ruchliwej w skupisku kilku wsi. W promieniu 30 km niema żadnej stacji lpg ani ON. Jakie pozwolenia trzeba uzyskać aby otworzyć taką stację, jakie mniejwięcej koszty trzeba ponieść. Proszę o jakieś wskazówki. Z góry dzięki!
Witam!
Chcialbym otworzyc stacje LPG i stad moje pytania... Mam troche gotowki (ok. 40tys) i mysle, ze jeszcze troche wyrwe z dofinansowania, plus maly kredycik i powinno byc dobrze. Ziemie planuje wydzierzawic wiec powinno wystarczyc. Ale prosze pomuszcie mi bo nie mam zielonego pojecia jak zorganizowac pozwolenia na taka dzialalnosc!!! Wiem, ze dzialka musi byc budowlana, wiem jak zarejestrowac dzialalnosc ale nie wiem skad i jakie pozwolenia trzeba miec! Jesli ktos zna temat to prosze o konkretne odpowiedzi! No i oczywiscie jesli ktos juz cos takiego prowadzi i chce sie podzielic doswiadczeniem zarowno z zakladania jak i prowadzenia to bede wdzieczny! Z gory dziekuje za odp. Pozdrawiam! standby85
mam troche pojecie o tej branzy...znajomy ma ok 60 stacji LPG...zajada tyh co maja pojedyncze cenami, stawia stacje nawet na przeciwko innych...nie to ze Cie nastawiam negatywnie, ale to bedzie ciezki chleb...POWODZENIA
Sprawdz najpierw w planach zagospodarowania przestrzennego czy ten nr. działki którą masz zamiar wydzierżawić jest przeznaczona pod taką zabudowę (nie wystarczy tylko działka budowlana). To na początek.
A z czystej ciekawości. Jaki jest koszt całkowity rozpoczęcia takiej działalności? oraz jakie są przybliżone zyski z jednej takiej stacji?
Z jednej stacji będzie ciężko Ci się utrzymać. Marże na LPG nie są już takie jak kiedyś.
Dobrze bym sie zastanowił nad takim biznesem . Mam sam coś takiego i wiem jak to wygląda . Sama stacja LPG nie przetrwa nie ma szans chyba że jest w super punkcie ale rynek już jest nasycony stacjami także wątpie że to wypali . Marże na Lpg są małe i takie niestety pozostaną .
Daj sobie spokój. Właśnie się tego pozbyłam. Kiedyś się o opłacało a teraz gra nie warta świeczki.
Bylem pracownikiem stacji LPG w dobrym punkcie na dzierżawionym gruncie przez 11 lat i mam możliwość jej pierwokupu. Moje pytanie brzmi czy warto przejąć ten interes, jeśli tak to jakie formalności się z tym wiążą?
No to chyba wiesz najlepiej ile gazu się sprzedaję dziennie.
witam chciałbym otworzyć stację lpg obecnie jestem bezrobotny czy jest możliwość uzyskania dopłat unijnych czy innych pomocy?
witam chciałbym otworzyć stacje lpg jestem bezrobotny czy mogę otrzymać jakąś dotacje,pożyczkę bezzwrotną na zakup urządzeń,otworzenie firmy itp.
jeśli ktoś jest w temacie na temat kosztów stacji lpg i całego procesu załatwiania formalności z nią związanych proszę o pomoc,zastanawiam się czy kupić nowe czy używane elementy stacji.mam już działkę na tę inwestycje od czego zacząć,z góry dziękuje za odpowiedzi
|
|