Przeczytałem takie ogłoszenie:
kupując u nas samochody o ład. 1,5-24 tony w leasingu gwarantujemy korzystną i stałą współpracę z czołowymi firmami w produkcyjnymina okres spłaty.Leasing od 0% wpłaty, również dla nowopowstałych firm. Proponujemy również samochody do wynajmu razem z pracą
I tu podane są katowickie numery telefonów, oraz agencji z płocka i wrocławia. NIe podaję namiarów żeby nie być podejrzanym o reklamę. Chciałbym zapytać się czy jest tu ktoś z tych trzech miast. Takiej osobie chciałbym dać na prv te namiary żeby poszedł do nich i dowiedział się czy nie jest to jakiś przekręt.
w innym miejscu na innej stronie tej samej gazety, znalazłem drugie ogłoszenie, tej samej firmy o takiej treści:
Przewoźników z samochodami dostawczymi, ciężarowymi, zestawami- również wywrotki. oferujemy korzystne warunki współpracy na trasach krajowych i międzynarodowych (krótkie terminy płatności oraz tankowanie bezgotówkowe).
Dodam jeszcze że gdy to samo ogłoszenie znalazłem ze dwa lata temu i zadzwoniłem do nich to gość dość sensownie wszystko mi tłumaczył ile z kilometra można dostać w zależności od pojazdu ale koniec końców jakoś dałem sobie z tym spokój.
co o tym sądzicie? bo moim zdaniem to jakoś za ładnie i za łatwo brzmi.
pozdrawiam.