Czy moze ktos wie, jaka jest standardowa rozmiarowka dzieciecych spodenek (dlugich)?
Z gory dziekuje za info.
Magda
|
standardowe wymiary spodenek dla dzieci |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
Czy moze ktos wie, jaka jest standardowa rozmiarowka dzieciecych spodenek (dlugich)?
Z gory dziekuje za info. Magda
co masz na mysli ze standardowymi rozmiarami? rozmiary normalnie podawane sa w zaleznosci od dlugosci ciala dziecka np 98, 110, 114... jesli chodzi o szczegolowe wymiary to zalezy od firmy... kazda firma zaklada sobie ze dla dziecka o rozmiarze 98 pas bedzie wynosil tyle a tyle. Niektorzy jeszcze dziela to na chlopcy i dziewczynki a niektorzy nie. Moze jestem w stanie Ci pomoc tylko napisz prosze co potrzebujesz i do czego.
już piszę otóz planuję szyć spodenki dla dzieci, od 86 do 116 (max), jestem dogadana zjednym sklepem, to takie spodenki elastyczne (gł. dla chłopców na początek) - coś ala leginsy to jest taka pierwsza próba biznesu plany - jeśli sie uda - szycie odzieży "niszowej", czyli takiej której duże firmy nie szyja (bo za dużo nie sprzedadzą) albo nie w tym okresie (bo juz jesień a nie lato) poszukuję więc mniej więcej info o proporcjach w wymiarach , aby wiedzieć jak to szyć (a dokładnie koleżanka) - aby te spodenki pasowały :-) możesz mi pomóc? magda
ja to przecztałem to o mało nie spadłem z krzesła
ale pózniej pomyslałem ze to moze byc powazna sprawa jak bys nie wiedziała ,to takie obcisłe gacie są dla facetów ,albo dla przyszłych facetów bo namierzasz się na szycie dla chłopców wiec te obcisłe ,elastyczne gacie sa BARDZO NIEZDROWE dlaczego ?? to juz ty sama powinnas wiedzieć zastanów sie więc czy bedzie z tego biznes ,bo o tym ze sa niezdrowe ,wręcz niebezpieczne to zdaje się ze wiedza wszyscy opócz ciebie a wtedy nie bedzie na to zbytu
szczerze powiedziawszy to uwazam ze przedmowca kolombo ma racje. Tez uwazam ze nie jest to zdrowe. Ale to od Ciebie zalezy co chcesz z tym zrobic.
Co do rozmiarow to : rozmiar 92 - 52cm dlugosci do ziemi po boku 98- 56,7 104 - 61.5 110 - 66.2 116 - 71 Co do pasa to nie wiem jak on sie ma do leginsow.... ale normalnie to jest 52 52.5 53 54 55
:-) nie wiem do konca dlaczego zakladasz, ze nie wiem i to jako jedyna wychodze z zalozenia, ze faktycznie moje niewystarczajace wyjasnienie moglo takie przypuszczenie wzbudzic mysle, ze warto wspomniec o kilku sprawach: po 1) to jest pomysl, ktory obecnie analizuje/ rozwazam/ rozkminiam (jak dodaje mi maz, ktory twierdzi ze orientuje sie w slownictwie mlodziezowym:-))) itd. - szukam wiec wszytskich za i wszystkich przeciw po 2) piszac elastyczne spodenki ala leginsy nie mialam na mysli, czegos bardzo obcislego, nieprzewiewnego, ktore dodatkowo np. chlopcy mieliby nosic pod spodnie po 3) spodenki mialyby byc jednym z wielu/ niewielu a celem "niszowe" ubrania generalnie i po 4) to chyba dobrze, ze moj list wzbudzil takie odczucia, bo gdybys nie mial ochoty spasc z krzesla to zapewne nie odpisalbys w tym temacie dzieki za przypomnienie czegos, co zapewne bedzie miec wplyw na odbior produktu przez potencjalnych klientow jesli wiec widzisz inne zagrozenia, podziel sie nimi magda
|
|