|
Start na giełdzie |
|
Strona główna forum
‹ GPW
‹ Giełda Papierów Wartościowych
Autor
Wiadomość
Witam wszystkich! Chciał bym się dowiedzieć jaka jest minimalna kwota by móc grać na giełdzie papierów wartościowych i czy jest w ogóle taka kwota? Jakie są najlepsze domy maklerskie ? Z góry dzięki, czekam na odp.
Nie ma minimalnej kwoty.
Domy maklerskie mają dość zróżnicowane oferty, i nie da się polecić jednego najlepszego, bo każdemu potrzebne jest co innego.
witam wszystkich. wydaje mi się że jest to kwota jaką jesteś w stanie poświęcić na grę. Jeśli ucierpisz na giełdzie to chroń resztę gotówki w inny sposób np. rachunek, lokata, fundusz. Tak naprawdę minimalna kwota to może być np. % jaki możesz stracić ze swojego majątku. No chyba że posłuchasz mnie -20 tys. zł. Zrób jak uważasz.
Na przykład w Banku Ochrony środowiska jest darmowy pakiet "żółty". Minimalna kwota w DM Banku Ochrony Środowiska to 5000 złotych. Wg mnie mają fajny system do obsługi konta on-line. Przejrzysty, prosty w obsłudze, nie ma z nim problemów.
Zobacz na bossa.pl.
Witam Serdecznie
Jesli chodzi o minimalna kwote to nie ma takowej. Mozesz kupic jedna akcje po kilkanascie groszy + koszty prowizji jakies 5 zl. I w takim momencie stales sie posiadaczem akcji na GPW. Jesli chodzi o domy maklerskie ja korzystam z mbanku i mam ekonto z otworzona usluga emakler. Nie narzekam. Ale jesli chcesz grac juz nalogowo musisz otworzyc sobie rachunek w domu maklerskim np BRE Bank kosztuje to troche wiecej ale masz notowania na bierzac bez 15 min opoznienia. Wszystko zalezy od ciebie czy chcesz grac krotko terminowo czy raczej dlugo terminowo i traktujesz gielde jako lokate kapitalu. Pozdrawiam Serdecznie
W MBanku tez masz notowania na bierzaco i o za darmo. Oczywiscie jesli chcesz miec dostep do notowania wiekszej ilosci spolek to musisz zaplacic pare PLN ale ogolnie notowania na zywo sa dostepne z EMaklera.
Witam. Ja mam eMAklera ostatnio za darmo uaktywniłem sobie jedną oferte-myslałem ze bede mógł sobie wybrac jakąs spólke aby sledzic ciagłe a tu mam tylko główne indeksy:-) MAm pytanie-czy mozna ustawic sobie notowania paru społek w eMaklerze za darmo?? dzieki.
Mozesz sobie wybrac spolki - wejdz sobie na konto Emaklera - pozniej - wejdz online i na notowania ciagle - wybierz sobie "Nowy koszyk" i wtedy wybierz sobie spolki jakie cie interesuja. Pozdrawiam
a po co chcesz "iść " na Giełde Papierów Wartościowych??
|
|