Co myślicie o mini przedszkolu , zarejestrowanym jako działalność gospodarcza. Ale uwaga nie rejestrowana przez Komisję oświaty , czyli żadnych dotacji od Państwa, żadnego Statusu, ani zatrudniania specjalnie dyrektora - gdy nie posiadamy odpowiedniego wykształcenia. Rozmawiałem z wydziałem edukacji, tam poinformowano mnie dość wyczerpująco o całych skomplikowanych procedurach. Ominąć to wszystko mozna jedynie w jeden sposób , zakładając opiekę tak zwaną domową. Wtedy jedynie musisz zarejestrować daną działalność w danej gminie, nie musisz być specjalnie wykształcony , ani nawet nie musisz zatrudniać pracowników z wykształceniem pedagogicznym, możesz zatrudnić np pielęgniarkę, lub najbardziej odpowiednią osobę dla twojego byznesu . Dowiedziałem się również , że jeżeli nie bedziesz miał więcej niż 15 czy 20 osób , to nie musisz nic zgłaszać do sanepidu, serwując posiłki.
Myślę , że przy mini przedszkolu - 20 dzieci w wieku od 3- 5 lat ( obowiązujace przepisy ).Zapewniając dzieciakom naukę języka angielskiego , kamery, posiłki , czas opieki 10 godz. Można odnieść sukces, mimo duzej konkurencji i niżu demograficznego. Co myślicie o takim byznesie.
Przez cały czas szukam odpowiedniego byznesu w dość atrakcyjnej lokalizacji.