Witam.
Czy może ktoś podać stawki składek ulgowych na ZUS na grudzień 2008 dla osób prowadzących działalność krócej niż dwa lata, niestety na stronach ZUS tego nie znalazłem.
|
Stawki ZUS za grudzien |
Stawki ZUS za grudzien
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Podatki i ZUS
‹ ZUS - Zakład Ubezpieczeń Społecznych
Autor
Wiadomość
Witam.
Czy może ktoś podać stawki składek ulgowych na ZUS na grudzień 2008 dla osób prowadzących działalność krócej niż dwa lata, niestety na stronach ZUS tego nie znalazłem.
Oczywiście za te miesiące już znam ale ja prosiłem o składki za GRUDZIEŃ
W inpektoracie ZUS mi powiedziano ,że stawka na ubezp.społ. jest identyczna jak w poprzednim kwartale czyli 100,57
Przecież miałeś napisane... tylko nie czytałeś.
No cóż nie sprawdzam postów co 10 min, zobacz o ile to możliwe kiedy dodano dwie pierwsze linijki bo przedtem było wrz, paz, list.
Nie trzeba sprawdzać co dziesięć minut, gdyż ulgowe skladki na ubezpieczenie społeczne nie zmieniają się w trakcie roku.
Zmienna jest jedynie składka za ubezpieczenie zdrowotne, która już nie jest "ulgowa"
to wkoncu spoleczne 100,57 czy tak jak podaje Mateusz (w linku) "Preferencyjny ZUS dla nowych firm przez pierwsze dwa lata 94,49" ??
100,57 - jest z dobrowolnym chorobowym
92,29 - bez dobrowolnego chorobowego
co mam teraz zrobic- wplacilam zdrowotne wg stawki za listopad tj 212,78. a okazuje sie ze za grudzien jest 215,35. czy zrobic przelew do Zus na te 2,57?
Wypadałoby chyba zrobić...
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Stawki ZUS za grudzien": - Pit-28 a wplata za grudzien - Zaliczka na grudzień - co się dzieje z różnicą? - Samozatrudnienie - faktura za grudzien przelozona na styczen - VAT oraz rozliczenie za grudzień - Auto handel - Jaka jest składka za ubezpieczenie zdrowotne za grudzień
• Strona 1 z 1
|
|