|
STOART-licencja na słuchanie radia |
|
Strona główna forum
‹ Twoja firma
‹ Prawo
Autor
Wiadomość
Prowadzę sklep obuwniczy i odzieżowy, niedawno otrzymałem list od firmy Stoart z ofertą wykupienia licencji na słuchanie radia przez moje pracownice i klientów,nadmieniam że dość wysokie stawki ,a jeżeli nie to grożą mi wysokimi karami. W związku z tym mam pytanie do Państwa czy ktoś z Państwa miał do czynienia z tą firmą i czy oni mogą żeczywiscie tak działać ?
Zapłacisz STOART-owi.
Potem zgłosi się ZAIKS, potem FOTA, potem SPATiF i bóg wie kto jeszcze. Dowiedz się wpierwej kogo oni reprezentują i co "oferują", bo jeżeli tylko "pozwolenie na słuchanie radia" to niech sobie to w buty wsadzą i idą gdzie pieprz rośnie. Coby się nie okazało, że po zapłaceniu STOART-owi, to możesz słuchać przez radio Maleńczuka i Budki Suflera, a Perfectu już nie. I "pozwolenie" na słuchanie Perfectu za 2 tygodnie "zaoferuje" ci ZAIKS. Niech pokażą KOGO REPREZENTUJĄ i na podstawie jakich umów.
Więc co w takiej sytuacji zrobić -zignorować ich czy zlikwidować radia ?
Cóż można doradzić...?? To już twój wybór... :))
Jak do mnie z pół roku temu przyszli, to ich delikatnie obśmiałem, podziękowałem za propozycje i powiedziałem do widzenia, póki co nie zjawili się z następną "oferta". :)
Ponawiam temat żeby nie umarł - a więc co zrobić aby
legalnie słuchać radia w sklepie i nie dać się oskubać ?
Nic nie robić.
Jeżeli jest to sklep, to... Słuchać i nie zawracać sobie głowy oszołomami.
Ok' dzięki
jeśli dzięku słuchaniu radia nie masz większych obrotów, czyli jeśli klienci nie przychodzą do sklepu kupować dlatego że włączyłeś fajne radio z dobrą muzyką - czyli nie czerpiesz korzyści materialnych nic nie musisz płacić
Choć mogą Ci prbować wmówić że panu zenkowi idzie gorzej bo on nie ma radia ale się nie daj
|
|