Witam
Czy aby miec stoisko na plazy np. z lodami lub napojami trzeba zaplacic cos za to czy mozna sobie od tak postawic stoisko ?? taki maly domek np??.
|
Stoisko na plazy |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam
Czy aby miec stoisko na plazy np. z lodami lub napojami trzeba zaplacic cos za to czy mozna sobie od tak postawic stoisko ?? taki maly domek np??.
Skoro płaci się za wystawioną na chodnik tablicę reklamową to jak myślisz..? ;-)
Co do wysokości opłat to zapytaj w UM albo poszukaj w necie rzporządzenia odpowiedniego - powinny być określone widełki.
Nawet jak nie masz stoiska, i chodzisz po plaży i sprzedajesz, to musisz mieć odpowiednie pozwolenie na to (trzeba zapłacić).
Oczywiście można się gdzieś na własną ręke postawić, ale nie radzę. Mój znajomy dostał za to karę 500zł w jednej z nadmorskich miescowości.
pisalem do UM w Mielnie i nie odpisali jak do tej pory :evil:
Nie licz na to, że ci urzędas odpisze. Najlepiej zadzwonić albo osobiście się spotkać. Trzeba być upierdliwym, namolnym i rządać podstawy prawnej za każdą odmowę.
Jeśli powie, że się nie da, bo coś tam, to trzeba mu na to: skoro tamten pan stoi z balonami to znaczy , że się da. Ja też chcę! Pamiętaj, że urzędasowi zawsze jest łatwiej cię zbyć, bo mu przeszkadzasz w piciu herbaty. [ Dodano: Pią Sie 18, 2006 2:01 pm ] Właściwie na decyzję administracyjną nie powienieneś czekać dłużej niż 14 dni...
|
|