Moim zdaniem w erze Castoramy, Ikea, Obi to nieopłacalne.
Chyba że klienci indywidualni na wysokim poziomie.
|
Stolarnia - strona 3 |
Stolarnia
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Moim zdaniem w erze Castoramy, Ikea, Obi to nieopłacalne.
Chyba że klienci indywidualni na wysokim poziomie.
Kooi - wybierz schody LUB meble Chyba, że pod pojęciem meble rozumiesz skręcanie na konfirmatach mdf-u wtedy to bez różnicy bo do takiej stolarki będziesz potrzebował wkrętarki aku i żelazka. Na twoim miejscu wszedłbym od razu w schody. Technologia produkcji prostych schodów jest stosunkowo prosta. Dużo bardzie jest tu przydatna znajomość materiału. Może jako stolarz spróbuj najpierw zatrudnić się u jakiegoś schodziarza a potem spróbuj na swoim? W temacie schodów mam dość duże rozeznanie, więc jak masz jakieś pytania -pisz.
Prostych zgoda ale gdy dostanie schody kręte albo całą konstrukcję nośną ze schodami ażurowymi to kicha nie powie przecież "sory ale to mnie przerasta" Trzeba też poradzić sobie z tralkami i poręczami , trzeba zrobić przynajmniej raz schody z szablonu ,żeby wiedzieć czym to się je. Przydatna jest też znajomość bejcowania, woskowania, lakierowania. Zatrudnienie się u schodziarza to dobry pomysł pod warunkiem, że nie będzie klepał cały czas prostych schodów
Nikt się mądry nie urodził. Pyetrek też pewnie nie zaczynałeś do zetek.
No cóż schody to nie jest łatwy temat ale jak się to ogarnie to może być na tym lepsza kasa niż na wielu innych biznesach kręcących się wokół stolarki.
Witam was zakładam stolarnie. Od czerwca maszyny juz kupuje chcę uderzyc tylko w lite drewno mam pytanie czy ktos by byl zainteresowany współpracą .Otóz będe tylko robił komody pólki regały i oswietlenie halogenowe w drewnie szukam nabywcy .dlatego chcę otworzyc stolarnie bo się na tym znam i lubię ryc w drewnie .;]]
witam
Jestem doradcą firmy zajmującej się sprzedażą maszyn i akcesorii stolarskich. Jeżeli interesują was ceny maszyn, wyposażenie warsztatu w potrzebne narzędzia i maszyny to służę pomocą. pozdrawiam ps. co do branży, to jeżeli ktoś ma chęci i umiejętności to na pewno sobie poradzi i nie będzie narzekał
witam,
zamierzam otworzyc stolarnie (meble z płyty). w zwiazku z tym szukam osob majacych kontakty handlowe w tym kierunku. oczywiscie w zamian oferuje prowizje od kazdego zamowienia.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Stolarnia - strona 3": - stolarnia - stolarnia ogólnobudowlana - stolarnia schody drewniane - Mały tartak, stolarnia - Otwieranie nowej dzialalności stolarnia
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
|
|