|
Strategia |
|
Strona główna forum
‹ GPW
‹ FOREX, Rynki Walutowe, Kursy Walut
Autor
Wiadomość
Witam wszystkich. Na forexsie gram od niedawna, założyłem rachunek przez XTB, gorąco polecam. Dotychczas siedziałem na GPW, i zdążyłem zauważyć jak bardzo jest trudny ten rynek (wbrew pozorom). Moje pytanie brzmi nastepująco : jak najlepiej grać : zajmując długie pozycje, czy lepiej zarabiać mniejsze kwoty na ciągłych skokach ? Jakie wskaźniki są najważniejsze przy analizie na FOREX?
To zależy od tego, ile czasu dziennie chcesz poświęcać na forex.
jak masz np. 4 godziny i przez ten czas obserwujesz wykresy, to polecam Ci granie na krótkich pozycjach. Sam nie lubię obserwować rynku godzinami, ani czekać dłuższy czas na dobry sygnał (gra długoterminowa) więc gram newsami (skalpowanie- profity po 20-50 pipsów w ciągu kilku minut). Jest to jednak bardziej stresujące niż pozycje longtermowe. To zależy od Ciebie, nie można określić jaki sposób jest lepszy, w każdym można osiągać zyski. Co do wskaźników, to przeczytaj najlepiej jakąś książke na ten temat :P Osobiście używam linii wsparcia/oporu, formacji, fibo, co jest ważniejsze od wskaźników. Najważniejsze, żebyś miał swój system :D Co do XTB, uważam że firmy zagraniczne są lepsze. Sprawdź np. Admiral Markets, Oande, marketive.
Wielkie dzieki za pomoc :)
No i jak idzie? Są efekty?
Granie w forex ??? , mozna grac w totka, albo w kasynie, lecz bez pewnej wiedzy nie mozna wymieniac waluty !. Po kilku latach "grania" , kazdy sie o tym przekona.
Inwestycja to też nie jest.. praktycznie to jest jednak gra. Trzeba tylko dobrze znać jej reguły..
Hmmm.. Don Carlos :-) chyba się z Tobą zgodzę, w końcu nie każdy z pokerzystów w kasynie wygrywa ? tylko czy dobrym pokerzystą staję się z dnia na dzień ?
|
|