|
Strona internetowa dla fryzjerów |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam wszystkich! Interesuje mnie wasze zdanie, czy będąc fryzjerem rejestrowalibyście się na stronie podając aktualne zarobki jakie osiągacie lub jakie chcielibyście osiągać, oraz własny numer telefonu. Z takiej strony ( oczywiście istotne byłoby rozreklamowanie tej strony) za niedużą kwotę mogliby korzystać właściciele salonów, którzy mieliby możliwość zadzwonić do danej osoby i zaproponować fryzjerowi lub fryzjerce pracę. Co wy na to? Za każdą wskazówkę dzięki z góry...Pozdrawiam!
mi sie wydaje ze to bardzo glupi pomysl bo nikt cie nie bedzie szukal w jakims katalogui nikt tam sie nie bedzie dodawal... za mala skutecznosc
Dzięki za opinie! Jeżeli ktoś w ten sam lub inny sposób myśli na ten temat to proszę napisać...Mam wiele pomysłów, więc pozwoli mi to na ich weryfikacje..Pozdrawiam
Dla mnie też potencjalny niewypał... Kto będzie siedział prze kompem i szukał po katalogu fryzjera, który jest 3 ulice dalej... żeby zobaczyć ile sobie ceni za swoje usługi... Polecam zająć się czymś innym ...
Pozdrawiam:)
Myślę, że nie zrozumiałeś do końca mojego pomysłu, ale dzięki za sugestie
Miałbym podać swoje zarabki? niektórzy ludzie zarządaliby mojej głowy...
Witam
Z tego co widze w Sieci jest tylko jeden wyspecjalizowany wortal fryzjerski (fryzjer.edu.pl) - chyba że są inne, ale w takim razie kiepsko wypozycjonowane Może więc zamiast samego katalogu poszukujących pracy stworzysz profesjonalny wortal z całą bazą zakładów, katalogiem praca, hurtowniami, forum, ogłoszeniami o szkoleniach, konkursach, mistrzostwach itd. Wtedy możesz pobierać jakieś drobne opłaty za wpis, a w razie czego zawsze sprzedać jako bazę pod pozycjonowanie. Tylko jakiś ładny serwisik - na CMSie Pozdrawiam
Kasiu,
nie ma głupich pomysłów. Jeśli jesteś w stanie wykonać taki serwis niskim nakładem kosztów, to zrób to. Wszystko dziś podlega specjalizacji. Prościej jest szukać domu w serwisie otodom.pl niż na Allegro.pl. Precyzyjne serwisy, katalogi mają przyszłość. Proponowałbym Ci spróbować. Jako fryzjer bezrobotny zdecydowanie bym zamieścił siebie na takim katalogu. Jako fryzjer usługodawca także. próbuj, do odważnych świat należy. Najlepsze pomysły są często wbrew wszystkiemu i wszystkim! PS. Dołączam sie do słów poprzednika!
Witam wszystkich! Dzięki za słowa otuchy. Muszę dobrze przemyśleć wszystko co powiedzieliście, bo faktycznie możecie mieć rację. Dzięki jeszcze raz za dobre rady i pozdrawiam!
Także nie slyszam o takim serwisie nigdy wczesniej... a to znaczy tyle, że może być to zarówno wtopa, jak i rewelacyjny, innowatorski pomysł. Trzeba spóbować, szczególnie jeżeli możesz taki serwis uruchomić bez większych kosztów.
|
|