|
Strona internetowa |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
Mam pytanie czy za strone internetowa na ktorej bede sprzedawal rozne rzeczy trzeba placic podatki ?? Tzn. bedzie to bardziej taki sklep internetowy ... Mysle o dobrej reklamie itp. i teraz pytanie czy bede musial placic podatki od sprzedanego towaru ?
A dlaczego miałbyś nie płacić?
No nie wiem bo to strona internetowa ... Ale jezeli mam placic to gdzie mam sie z tym zglosic itp.
Musisz założyć działalność, poszukaj na forum.
Witam,
w Polsce nalezy placic podatki, jesli w ciagu roku przekroczysz dochod 1k. Aby legalnie sprzedawac towary lub swiadczyc uslugi musisz zalozyc dzialalnosc gospodarcza lub jedna z mozliwych form prawnych (te chyba nie beda Ci interesowaly). Aby zalozyc dzialalnosc przede wszytskim musisz udac sie do Urzedu Miasta, pozniej GUS, Urzad Skarbowy i ZUS. Jak Ci dobrze pojdzie to w ciagu miesiaca bedziesz mial dzialalnosc i od tej pory bedziesz musial pacic nie tylko procent od swoich zarobkow ale takze ubezpieczenie (to ostatnie niezaleznie czy zarabiasz, czy nie zarabiasz czy wrecz tracisz) ;) Od tego roku mialo sie cos pozmieniac i zalozenie dzialalnosci mialo byc prostsze. Dla niektorych sa tez ulatwienia (czyt. nizsze stawki ubezpieczenia). Mysle, ze jako wstep Ci wystarczy reszty szukaj na forum lub w Internecie ;) Pozdrawiam Jerry
|
|