|
Strona internetowa |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam... mam juz troche lat, i zastanawiam sie nad tym jak by tu zarobic... Od dluzszego czasu chodzi mi po glowie pomysl na strone internetowa no i tak sobie pomyslalem , ze nie bylo by glupio cos takiego zrobic. Chcialbym zrobic strone o tematyce samochodowej w stylu http://www.otomoto.pl , no i zastanawiam sie nad domena jaka sobie zarezerwowac :) Fakt, ze wielkiego wyboru to ja nie mam , tak wiec szukam :) Mam taka prośbe czy pomogl by mi ktos, dac pomysl na nazwe takiej domeny ???? W celu sprawdzenia wystarczy wpisac w http://nazwa.pl i sprawdzic czy taka domena nie jest juz zajeta :) Pozdrawiam i bardzo dziekuje....
Wymyśl jakąkolwiek, wystarczy że będzie łatwa do zapamiętania i w miarę krótka. Sama domena nie musi zawierać słowa moto żeby była popularna.
Acha... dzieki za odpowiedz :) Tak wogole, to widzialem, ze pomagasz wielu ludzia na forum, i mysle ze posiadasz dosyc duza wiedze na ten temat.... mam pytanie, masz jakis pomysl jak to wszystko przeliczyc abym na papierze mogl sprawdzic czy wyjde chociaz na zero ????
Pozdrawiam
musisz miec baaardzo duzo pieniedzy na promocje i kogos kto sie zna na promocji ( lub sam powienienes sie znac) i caly czas nie jest takie pewne czy Ci sie uda, bo konkurencja jest bardzo duza,
wpisz w google "gielda samochodowa" "auto gielda" zobaczysz miliony roznych stron z taka sama tematyka...
Bardzo duzo ???? Moglbys mi pomoc jak sie do tego zabrac... powiedzmy ze serwer, grafika i programiste juz mam ... pozycjonera tez bym zalatwil ??? Co dalej... mniej wiecej jakiej wielkosci sa to sumy ???? Pozdrawiam
[ Dodano: Nie Lip 02, 2006 11:02 am ] Wiem , ze takich firm jest duzo... ale czego teraz nie ma duzo ???? Na tym polega konkurencja, musze byc lepszy, tanszy , szybszy i bardziej dostepny... Pozdrawiam
fakt, stron samochodowych są setki (jak nie tysiące) !
jeżeli jesteś dobrze zorganizowany (a piszesz,że tak jest) to gorącym tematem stron www są internetowe biura podróży !!! może tego byś spróbował ? biznes sprawdzony ! nie jestes organizatorem tylko pośrednikiem... firmy turystyczne bardzo chętnie przystają na współpracę...zrób linię tel. 24 h, kontakt GG i Skype... 50 % społeczeństwa w RP juz korzysta z internetu....to motywacja...jaka jest różnica pomiędzy biurem podróży w centrach handlowych a np. w serwisie www ??? Umowy płyną poczta elektroniczną, kasa do organizatorów - TY bierzesz swoje 30 % Podaje adres takiego biura: http://www.travelway.pl Pozdrawiam
Jakże się cieszę, że ktoś poruszył tu problematykę zarabiania na stronie internetowej. Bo własnie w tym celu weszłam na neta - zobaczyc jakiś przykładopwy bizness plan- i zabierać się za pisanie.
Ja również przymierzam się do stworzenia tej strony, musze dokładnie wyliczyć ile to wszystko bedzie kosztować i czy mam realne szanse na znalezienie sponsorów. Dodam, że moja strona będzie miała problematykę medyczną - ścisle okresloną działkę, która na pewno bedzie miała zaintersowanie. Niestety. Czekam na info, Pozdrawiam [ Dodano: Wto Lip 04, 2006 5:42 pm ] jesli chodzi o biuro pośrednictwa turystycznego, to jest ich od zatrzęsienia i zauważyłam że konkurencja jest nieziemska!!! A ludzie trudno przekonać do internetowego biura wolą wchodzić na firmy, które znają np. Oasis Tour, Neckerman, ...etc. To moje zdanie. Wyokreowanie marki w obecnych czasach w turystyce to promocja na wielki budżet.
Tak się składa, że ja strone ogłoszeniową robię już od roku (ponieważ robie to sam i nikogo nie mam do pomocy i nie chce ponieważ dobrze znam php i mysql oraz znam jako taką obsługę linuxa). Powiem tyle - strona ogłoszeniowa jest bardziej nastawiona na odbiorców regionalnych (wojewódzkich) i mają być tam ogłoszenie nie tylko z branży samochodowej lecz z każdej tzn. zdrowie, uroda, motoryzacja, biznes itp. . Dodam tyle - stworzenie tego typu strony nie jest sprawą prostą - ponieważ ja nie chce tworzyć następnego serwisu w którym ogłoszenia pisane są od początku do końca przez użytkownika tylko mam już odpowiednie rubryki np. marka: , model: , i tak dalej... tak jak to jest np. na otomoto.pl
Na dzień dzisiejszy nie nastawiam się że na początku będzie lekko, ponieważ serwis musi pokazać swoją dobrą opinię wśród internautów, a nie tak jak ktoś tu powiedział że trzeba mieć dużo pieniędzy na kampanię rekalmową i promocję. Akurat w świecie internetu liczy się dobra opinia. Dobrym tego przykładem jest nasz nowy serwis aukcyjny, który przybył do nas z zachodu - jego serwery nie wytrzymały naporu użytkowników co spowodowało zawieszenie serwerów i zniechęcenie internautów do usług przez niego świadczonych.
ja mam pytanie: mam strone co miesięcznie posiada ok 40-50 tys wejsc na miecha. Jak moge pozyskać reklamodawców ?? :?:
Spróbuj może Google AdSense. Albo przyłącz się do jakiegoś programu partnerskiego. Stronka o programach partneskich: http://skutecznypartner.pl/
aha kk THX :razz:
|
|