tak myslalem nad zalozeniem strony internetowej ktora by przynosila zyski z reklam (w googlach itp.)
tylko niewiem jaki temat strony zeby ludzi na niej duzo bylo
tak myslalem nad strona+forum
prosze o propozycje
|
Strona internetowa |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
tak myslalem nad zalozeniem strony internetowej ktora by przynosila zyski z reklam (w googlach itp.)
tylko niewiem jaki temat strony zeby ludzi na niej duzo bylo tak myslalem nad strona+forum prosze o propozycje
Ja takie coś zrobiłem, tylko kupiłem stronę na allegro
oczywiście zostało mi dużo przeróbek ale strona była wypozycjonowana to mi sie opłacało. I mam nadzieję że bede coś zarabiał (jakieś 500 zł/mc) za reklamy google, jakies płatne linki i może jakiś program partnerski.
Tematyka i wizyty to jest ważne. Im więcej wizyt tym większa szansa na konkretne zarobki. Co do forum to CTR czyli klikalność na 100 unikalnych użytkowników jest bardzo małe, sporo ludzi podaje że uzyskanie 1,5 % CTR to już jest sukces ( przy 1000 unikalnych na dzień użytkownikach jest to 10-15 kliknięć w reklamę, zakładając średni klik po 0,05$ nie zarobimy zbyt duzo) . Lepiej dla reklam "sprzedają się" strony tematyczne, o wąskiej specjalizacji niż strony o wszystkim gdzie CTR można mieć nawet na poziomie 30-40 a i koszt kliknięcia może być wyższy.
Do obliczeń warto wziąść pod uwagę podatki które od zarobków z PP musimy zapłacić.
a podsunie ktos pomysl na temat strony
bo na nic niemoge wpasc
Sprawdz sobie słowa najlepiej płatne w Adsense.
A niech tam masz: 20 najdroższych słów: $54.33 mesothelioma lawyers $47.79 what is mesothelioma $47.72 peritoneal mesothelioma $47.25 consolidate loans $47.16 refinancing mortgage $45.55 tax attorney $41.22 mesothelioma $38.86 car accident lawyer $38.68 ameriquest mortgage $38.03 mortgage refinance $37.55 refinancing $35.99 auto accident attorney $35.52 equity mortgage $34.34 mesothelioma texas $34.05 mortgages $33.80 criminal defense attorney $33.54 epocrates $32.95 mesothelioma $32.08 car accident attorney $31.60 mortgage refinance rate Pytanie czy w Polsce jest tak samo bo dane dotyczą całości Google. Wybierz temat, który jest popularny i gdzi ejest dużo reklamodawców a jeszcze nie ma za wielu stron tematycznych. Trudna sprawa, ale nawet tydzień pracy to nie za wiele, jesli dobrze strzelisz. Pozdrawiam Paweł ----- Marketing wirusowy czy to działa?
z tych slów raczej strony przynoszacej zyski niezrobisz w Polsce
[ Dodano: Pią Lip 21, 2006 5:51 pm ] jednak zmienilem zdanie czy to dobry pomysl jest zalozenie serwisu podobnego do fotka.pl
|
|