Witam, :)
W mojej okolicy powstaje specyficzne miejsce - niezwykle w skali calej Polski (nawet wiecej). Rozwazam stworzenie strony tego przedsiewziecia i zastanawiam sie czy da sie wycisnac pare groszy z tego projektu.
Od razu zaznaczam, ze nie chodzi tu tylko o zysk - to idea ;)
Do rzeczy:
Jak juz wspomnialem - specyficzne miejsce - wedlug szacunkow ma je odwiedzac od 150 do 250 tysiecy turystow rocznie. Bedzie to miejsce gdzie edukacja spotyka sie z zabawa.
Niedaleko tej miejscowosci znajduja sie piekne gorskie tereny rowniez warte uwagi (planowane sa rowniez inne wazne atrakcje w okolicy) Sama miejscowość poki co o turystyce raczej w gazetach czytala :)
Przegladajac forum poczytalem troche o google adsense itp itd - z tego co zrozumialem crt dla np forum wynosi ponizej 1% podczas gdy dla stron o bardziej "konkretnej" tematyce nawet 30% ;).
Mozna rowniez w przyszlosci pokusic sie o zamieszczanie ofert noclegowych.
Chcialbym stworzyc strone (w przyszlosci w min. 3 jezykach) na poczatek tylko o tym jednym miejscu. Pozniej zastanowilbym sie nad poszerzeniem zakresu na caly region.
Oczywiscie nie moge spodziewac sie wielu unikow na dzien - sam nie wiem, nie mam doswiadczenia.
Wiec pomozcie- czy ten pomysl ma wogole jakies szanse na powodzenie?
Pozdrawiam!