Witam.
Ogólnie jestem dość zielony w dziedzinie e-biznesu, więc proszę o wyrozumiałość.
Chciałbym założyć stronę mini-regionalną poświęconą jednemu miastu i powiedzmy kilku mniejszym miejscowościom wokół niego.Miasteczko ma ok. 5 tys. mieszkańców i nie ma podobnej strony a więc konkurencji praktycznie żadnej (no może oficjalna strona gminy). Oto moje pytania:
1.Jakie byłyby koszta założenia strony- miałoby tam być forum, możliwość rejestracji użytkowników ,ogłoszenia drobne, kilka podstron tematycznych (aktualności ,historia,atrakcje turystyczne, gospodarka etc.).
2.Czy aby dokonywać nowych aktualizacji strony, dodawać ogłoszenia ,banery ,zdjęcia itp. muszę korzystać z usług webmastera czy mogę to sam robić z mojego domowego PC?
3.Czy aby wprowadzić na stronę nowy tekst ,zdjęcia czy zamieścić wcześniej sprawdzone przeze mnie ogłoszenia(czyli ogólnie aktualizować stronę) trzeba znać jakiś język html czy inny?
4.Czy jest szansa zarobić na stronie po jakimś czasie oczywiście, gdy mini-portal się przyjmie, np. po przez umieszczanie reklam miejscowych firm ?
5.Jak określana tego typu DG we wpisie do ewidencji działalności gosp?
Dzięki