|
Strona www, ulotki... |
Strona www, ulotki...
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Dotacje Unijne, Dotacje z PUP
Autor
Wiadomość
Czy jest możliwość uzyskania dotacji na stworzenie strony www i materiałów informacyjnych jeśli jest się dużym przedsiębiorcą? Generalnie jak to wygląda z dofinansowaniem działań marketingowych w przypadku dużych przedsiębiorstw? Z góry dziękuję za info;)
Czemu konkretnie mają służyć te działania?
Jeśli są to koszta bieżącej działalności nie wywołujące nowych miejsc pracy czy nowego przedsięwzięcia to nie, jeśli otwiera to nowy projekt to tak, choć mikro mali i średni są tu z oczywistych przyczyn preferowani. Czysty marketing, służący prostemu powiększeniu sprzedaży dotychczasowych produktów nie będzie dotowany ponieważ nie ma żadnego uzasadnienia wsparcia go poprzez środki publiczne. Dla dużych istnieje tzw. efekt zachęty. Duży przedsiębiorca ubiegający się o pomoc w ramach środka pomocy korzystającego z wyłączenia będzie zobowiązany nie tylko do powstrzymania się od rozpoczęcia prac nad projektem przed złożeniem wniosku, lecz będzie musiał również przedstawić dokumentację (najczęściej biznesplan) potwierdzającą, że dzięki pomocy projekt zostanie zrealizowany w większym rozmiarze, będzie to projekt o większym zasięgu lub wzrośnie całkowita kwota wydatków poniesionych przez beneficjenta na projekt. W ten sposób, na potencjalnym beneficjencie będzie ciążył obowiązek udowodnienia, w jaki sposób pomoc zachęci go do realizacji projektu.
Witam serdecznie, chciałbym przyłączyć się do tego postu żeby nie zaśmiecać, a możliwe że przeoczyłem istniejący post.
Mam pytanie co do pozyskania dotacji z Urzędu Pracy na stronę www, dokładnie chodzi mi o sklep internetowy czy środki z UP można przeznaczyć na zakup skryptu sklepu, zamówienie grafiki, dostosowanie skryptu do potrzeb sklepu, zakup oprogramowania itp. Oraz druga część pytania czy można ubiegać się o dotację na stworzenie na zlecenie (pisanego przez programistę) np. płatnego katalogu firm? Z góry dziękuję za odpowiedz POZDRAWIAM
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Strona www, ulotki...": - Campania reklamowa Gazeta strona ulotki coś dodać jeszcze ?? - Strona firmowa czy strona prywatna? - Ulotki - ULOTKI- s u p e r p r o m o c j a !!! - ULOTKI- s u p e r p r o m o c j a !!!
• Strona 1 z 1
|
|