Witam forumowiczów:)
Na wstepie zaznacze ze w kwestii internetu jestem raczej zielony wiec mam sporo pytan odnosnie pomysłu,który niedawno wpadł mi do głowy-otóż...
Wiem,że w Polsce mamy juz "allegro",i trudno by bylo z "nim"konkurować gdyż ma już bardzo silną pozycje na rynku,
ale chodzi mi wlasnie o stone tego typu tylko uruchomioną w innym kraju(bardziej na wschód/bo mam tam sporo kontaktów a tego typu stronek tam brak):
Mam pytanko ja sie do tego wogóle zabrac??
Co musze zorganizować,
Od czego zacząć
i jakie by mogły byc chociaz orientacyjne koszta(moga byc na przykładzie polskim-chodzi mi o wartosci orientacyjne)samego stworzenia-poprowadzenia na początek i czy sa na to potrzebne jakies zezwolenia(bo działalnośc gospodarcza to raczej napewno-ale to już w kraju,w którym bym startował/chyba że moze byc polska prowadzona gdzie indziej?)
A jeśli nie aukcje to chocby strona typu"gratka"bo nad tym tez myslalem.
Czy wystarczyłoby kilkadziesiąt np.40-50 tys.złotych na początek na start??nielicząc rozreklamowania,bo to juz oddzielna i kosztowniejsza sprawa.
wiem że to niełatwa sprawa i nielicze ze miliony same bedą spływały do kieszeni a ja bede siedzial i je liczył,(bo wiem że kupa roboty z tym bedzie)chodzi mi o jakies w miare przyzwoite zyski za prace i inwestycje które jestem gotów wykonac!
z góry dziękuje za podpowiedzi i wskazówki co i jak z tym zrobic?
pozdrawiam