|
STRÓŻÓWKA NA PARKINGU |
STRÓŻÓWKA NA PARKINGU
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Twoja firma
‹ Prawo
Autor
Wiadomość
czy na parkingu na 10 aut mogę postawić stróżówkę nie związaną trwale z gruntem konstrukcja drewniana o wymiarach 1 x 1 m . czy na taką inwestycję musze mieć jakieś pozwolenia? dziekuję za poradę
Już ci piszę jak to wygląda według prawa budowlanego:
A więc.. Budowa wolno stojących(niezwiązanych z gruntem) parterowych budynków gospodarczych, wiat, altan oraz przydomowych oranżerii(ogrody zimowe, ganki) oraz jeżeli powierzchnia zabudowy nie przekracza 25 m2 i będą tylko 2 takie obiekty na każde 500 m2 działki to wystarczy tylko ZGŁOSZENIE !!!.
czyli to zgłoszenie na 120 dni a potem musze ją przestawić? i znowu zgłosić? pozdrawiam
Nie no, zgłoszenie polega na tym, że informujesz o tym, że takie coś stawiasz, ja tak postawiłem wiatę i nic mi nikt nie mówił o tym, że muszę ją przestawiać. Zresztą można to obejść kompletnie wstawiając pojemnik na śmieci w środku. Wtedy zaliczysz to jako miejsce na śmieci i nie potrzebujesz ani zgłoszenia ani pozwolenia. To jest taki myk z luką w prawie, bo nikt nikomu jeszcze w prawie nie zabrania siedzenia w śmietniku;p.. Wystarczy do tego mały kosz na śmieci, taki do mieszkania..
Przeczytaj również posty podobne do tematu "STRÓŻÓWKA NA PARKINGU": - ILE PLACICI SIE STROZOWI NA PARKINGU ? - Jak zarobic na parkingu miejskim - czy na otworzenie parkingu potrzeba pozwolenie???? - Pomysl na kontrole pracownikow na parkingu strzezonym ? - Reczna myjnia samochodowa na parkingu marketu
• Strona 1 z 1
|
|