Witam Was, może trochę głupio to zabrzmi ale mam pracę domową z PP (Podstawy przetsiębiorczości)- stworzyć biznesplan dowolnej firmy... a jako że nie chcę ściągać pierwszego lepszego z netu (nawet z owego forum) tylko napisać sam (jako że planuję w przyszłości udać się może na ekonomię, albo coś pokrewnego to mi się przyda), więc w myśl zasady "kto pyta, nie błądzi" postanowiłem zadać parę pytań:
---
czy jeżeli chodzi o ogóle "wytyczne" w biznesie to wszędzie jest tak samo ? (Chodzi mi to czy w innych krajach możemy tak samo wyróżnić S.A, Z.O.O. S.P. SKiA itp. z takimi samymi wytycznymi jeżeli chodzi o kapitał itp.?)
czy mając firmę w Polsce zakładając filię w innym kraju musimy brać przykładowo kredyt w owym kraju czy można w kraju gdzie się znajduje "centrala" firmy ?
czy jeżeli mamy już filię (zajmującą się "biurokractwem) ale nie produkcyjną musimy się liczyć z tym że ceny tam będą wyższe niż w kraju gdzie jest "centrala" (pytam się bo wiele rzeczy np. albumy muzyczne kosztują w naszym kraju nawet 2 razy więcej niż np. w Stanach, z samochodami jest podobnie).
czy tantiemy płacone przez wytwórnie do ZaiKsu są takie same czy to zależy od artysty, nakładu itp. ? (ile średnio wynosi cena od jednej sprzedanej sztuki albumu? )
jaki internetowy "kurs" pisania biznesplanu polecilibyście z własnego doświadczenia ? który Waszym zdaniem jest najbardziej wydajny ?
pozdrawiam i z góry dziękuje za pomoc