|
Strzyzenie trawników za 15 złotych o 1 działki |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Wydaje mi się, że to jest przyszłość. Usługi takie jak strzyżenie trawników. Potrzebny jest mały nakład. 500 zł kosiarka elektryczna plus 100 zł kable plus 100 zł wykaszarka daje 700 zł doliczyć do tego samochód najtanszego zuka na gaz za 3000 złotych co daje 3700 złotych. trzeba mieć ze sobą także worki do trawy. Wystarczy kilka za 50 zł doliczyć paliwo za 300 zł. Więc potrzeba 4000 zł na rozpoczęcie biznesu. Wiem, że bezrobotni otrzymują 10 tys. zł na 1 interes, więc wydaje mi się że ten biznes tylko pochłonie 4 tysiące a 6 t6ysięcy pozostaje na opłaty i takie inne rzeczy. Firma może także sprzątać i takie inne rzeczy!!!
Ja popieram pomysl! Bo 15 zł od dzialki to nie duzo! Ja w sumie bym troche cene podniosl!
Ale uwazasz ze jak zlozysz wniosek o przyznanie dotacji i wpiszesz ze potrzebujesz tylko 4000 zł na biznes to ci dadza kase? Wyprowadze cie z blednego myslenia, bo wyglada to tak ze: dotacja wynosi ok 12 000 zł + wlasne srodki (do otrzymania dotacji musisz posiadac conajmniej 50% wlasnych pieniedzy) Dodam jeszcze ze nie mozna dofinansowac z tych pieniedzy na zakup auto uzywanego tylko nowego! Pozdrawiam
Ostatnio widziałem bardzo dużo ogłoszęń tego typu, popyt na te usługi jest bardzo duży, dzwoniłem pod kilka ogłoszeń bo mam sporą działkę i trochę straszy trawami i wszędzie był termin z wyprzedzeniem tygodniowym. Warto się zastanowić.
Co do samego biznesu z biegiem czasu można dodać strzyżenie żywopłotów, przycinanie drzew.
pomysł fajny...
mozna pójść dalej, zimą odśnieżanie, zakupy, prasowanie, sprzątanie... Może się z tego zrobić fajny HOUSE SERVICE Pomysł godny realizacji !!! zimą mamy duże problemy z odśnieżaniem, latem nie ma chętnych do koszenie...wśród osób starszych, na których jest kolej koszenia nie daja rady, chetnie by komus zapłacili by skosił za nich....
Tylko te 15 zł to uzależnij od powierzchni trawnika!!!
Bo np. ja bardzo bym chciał znaleśc jelenia co mi skosi trawnik za 15 zł :lol: Sam kosze kosiarką spalinową i mi to zajmuje średnio 1,5 godziny :cool: Mój rekord to 48 min ale wtedy dosłownie biegałem z tą kosiarką :wink: Co do kosiarki, to ja bym raczek zakupił spalinową z dobrym silnikiem :cool: Bo jak Ci sie przyjdzie zmierzyć z naprawde zarośnietym trawnikiem to na elektrycznej polegniesz, zajedziesz sprzęt i nie skosisz. Kup spalinówke o dużej mocy i żeby silnik był dobrej firmy. Za 1000 to masz super kosiarke. Ja tak z 8 lat temu za kosiarke też dałem 1000, słuzy mi do dziś kosze tak mniej więcej raz na tydzień/2 ( zależy od tego czy lele czy nie). To tyle z mojej strony :wink:
Ja mam też kosiarke spalinową.Tzn mój ojciec ma ale z tej kosiarki żadko korzysta.Mieszkam w sosnowcu działek jest dużo.Chyba wejde w ten biznes.Tylko nie mam samochodu ale to żaden problem po kosiarka mieśści się w jamniku.Znacie jakieś funkcjonalne poręczne urzadzenie do zbierania trawki??
[ Dodano: Pon Lip 03, 2006 3:20 pm ] Ale czy naprawde się to opłaca, biorąc za każdą działke 15 zł czy 20. Działki są różne.
A może poprostu brać 0,25-0,50 PLN od metra kwadratowego? Najlepiej podawać cenę z metra kwadratowego. No bo jakbyś np. za każdą działke bral 15 zł.... Hmmm, a jak ktoś by chciał żebyś mu boisko skosił :D?
Wiecie chodziło mi o działkę tak 9 arów 15 złotych brać. Dzięki za pomoc!
Witam.Prowadze firmę zajmujacą sie usługami związanymi z zagospodarowaniem terenów zieleni i uważam że jak najbardziej pomysł jest dobry ale 15 zł za działkę 9 ar to jest za mało.Policz swoją prace, dojazd, paliwo, wywóz trawy, z czasem zatrudnisz pracownika bo sam nie dasz rady.Cenę za koszenie należy brać za metr kwadratowy.Jak działka mniejsza za metr wiecej.Jak większa to mniej.Życzę powodzenia.
moim zdaniem biorac 15zl za 9-10 arow nie wygrasz na tym na skoszenie 10 arowego trawnika 6-konna kosiarka spalinowa potrzeba ok 90min a oprocz tego przy kazdym drzewku cos zostanie i musisz podkaszarka uporzadkowac i inne dojdzie jeszcze spokojnie ze 40min oczywiscie mowie o pracy jednej osoby. A jesli chodzi o sprzet to pamietaj o tym ze to on na ciebie musi robic a nie Ty na niego wiec o cenach ktore wyzej widnieja zapomnij o elaktrycznych kosiarkach tez tylko spalinowe newet z tego wzgledu ze jestes nie zalezny od wlasciciela trawnika i jego pradu Pozdrawiam
Gdybym urzywał kosiaarki elektrycznej należałoby podnieść cene za strzyzenie trawnika do conajmniej 30 złotych od tych 9 arów a to nie za bardzo opylałoby się ludziom. Uważam, że raczej każdy da mi swój prąd i będzie wolał zapłacić 15 zł niż 30 zł za spalinówkę bo trawnik strzyże się conajmniej 2 razy w miesiącu. To 15 razy 2 jest 30 a 30 razy 2 daje 60 zł. Mało kto chciałby wydać tyle pieniędzy. Planuje dodac także takie usługi jak usuwanie resztek jedzenia z gospodarstw domowych, które są zepsute. Czekam na wasze komentarze. :shock:
Niestety to ja Cie teraz wyprowadze z błędnego myslenia, gdyz do otrzymania dotacji z UP potrzebujesz jedynie 25% własnego wkładu i np. moze to byc komputer ktory akurat posiadasz, meble z twojego pokoju, ktore moga posłóżyc za meble biurowe i wiele innych:) PS. Auto uzywane rownież wchodzi w gre:) wiem bo sam przetestowałem. Pozdrawiam :)
witam,
chciałbym cos podobnego otworzyc, tylko zastanawiam sie jeak bedzie ze znalezieniem pracowników (kompetentnych) poniewaz sam nie bede mogł tego robic. moze ktos ma jakies doswiadczenie w tej kwestii. Pozdrawiam Michu
kosiarka tylko spalinowa i tylko profesjonalna o duzej mocy. musze was zmartwic. taka kosiarka kosztuje kilka tysiecy, do tego inne narzedzia, wykaszarka, stroj roboczy, zeby profesjonalnie wygladac. jak kupisz jakies badziewie to ci sie zepsuje i to bedzie koniec twoich zyskow. poza tym eksploatacja urzadzen tez kosztuje.
moim zdaniem w takie cos najlepiej jest wejsc z traktorkiem do koszenia
ale niewiem czy jest zbyt na tego typu uslugi;/ orientujecie sie moze ile biora za 1m2 koszenia ile za 1m@ odsniezania
|
|