Witam:)
Chciałabym się podzielić swoim pomysłem na biznes. Od zawsze jestem fanką zdrowego i aktywnego trybu życia. I od zawsze walczę z 2-3 kilogramami (bez względu na to ile ważę;). I z tego narodził się pomysł na biznes.
Chciałabym otworzyć studio modelowania figury - ze spacerem w podciśnieniu (vacu), masażem limfatycznym (rollen/roletc itd.), platformą wibracyjną. Tyle sprzętu na początek.
Miasto wojewódzkie - około 350 tys. mieszkańców. Duży ośrodek akademicki, dużo młodych ludzi. Funkcjonuje tam kilka fitnessklubów, 2 lub 3 miejsca poświęcone sensu stricte modelowaniu figury/odchudzaniu.
Target:
- studentki (duży plus - duża rotacja)
- kobiety biznesu
- młode mamy
- kobiety przed ważnym wydarzeniem – ślub, święta karnawał, wyjazd na wakacje itd.
- osoby aktywne, szukające nowości i urozmaicenia tradycyjnego treningu
Mam już wykupioną domenę, która będzie nazwą firmy. Zaprojektowane logo. Obecnie jeżdżę i oglądam lokale. Planuję zaaranżowanie kącika dla maluchów, pierwsze wejście gratis, systemy lojalnościowe, może jakieś bartery z salonami kosmetycznymi czy fryzjerskimi. Wrzesień - marketing i reklama uruchomienie strony internetowe, październik - otwarcie studia.
Budżet - 100 tys. zł, w tym zabezpieczone pierwsze 2 miesiące funkcjonowania.
Co o tym myślicie? Może ktoś prowadzi taką lub podobną działalność i mógłby napisać, na co szczególnie zwrócić uwagę?
Pozdrawiam, Kasia