|
Suplementy diety i odżywki |
Suplementy diety i odżywki
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
A co myślicie o sprzedaży internetowej suplementów diety i odżywek dla sportowców i kulturystów? Wiem, że jest tego dosyć dużo już, ale czego teraz nie ma w dużych ilościach.
Ma to sens ale jak dla mnie tylko jeśli masz pojęcie na ten temat i posiadasz dojście do sporej gamy tych produktów w atrakcyjnych cenach. Konkurencja ściga się w walce o klienta obniżając ceny, kurs zł robi swoje a wiadomo że najlepsze suple są z USA.
Tak to racja, bo ceny są bardzo różne, a to również zależy od ceny dolara. Jeśli masz więcej wiadomości o hurtowniach to proszę o wiadomość na pw. Dziękuję i pozdrawiam
Ciężko będzie Tobie przebić się przez konkurencję. Według mnie sam sklep internetowy nie przyniesie Tobie oczekiwanego zysku. Przydałby się niewielki lokal w centrum, a jeszcze lepiej byłoby gdyby w okolicach jego lokalizacji znajdowały się siłownie, lecz wiadomo, iż są to koszta. Sklepów w internecie jest masa. Bez uzgodnionych dobrych cen i długim terminem spłat z dostawcami polegniesz na starcie. Do tego dojdą nieatrakcyjne ceny przesyłki i nie znajdziesz ani jednego klienta. W przypadku posiadania lokalu, zawsze jest większe prawdopodobieństwo iż ktoś kupi towar, chociażby dlatego że będzie zwolniony z dodatkowych kosztów jakim jest przesyłka. Mam znajomego w tym biznesie. Przez niemal pierwszy rok jego biznes był nierentowny. Zmniejszył nacisk na internet, a skupił się na nawiązaniu partnerstwa z siłowniami w mieście. Uzbierał kapitał na skromny lokal i biznes jakoś idzie. W każdym razie nie jest to pewne źródło dochodu. Ostatnio przyznał się że w momencie odrobienia zainwestowanych pieniędzy + plus niewielką nawiązką rzuca ten biznes.
No tak , zauważyłam, że w internecie jest mnóstwo tego towaru, a może jakaś wysepka w Centrum Handlowym? Zastanawiam się, bo to mam być dodatkowy dochód. Jak zawsze trzeba zrobić biznes plan i zobaczyć jakie jest ryzyko. Już na prawdę nie wiem z czym wystartować? Mam jeszcze punkt handlowy w Międzywodziu może masz pomysł oczywiście oprócz pamiątek z czym innym mogłabym wejść w ten sezon? Dziękuję i zrewanżuję się również.
witam.
ja pochodzę z 20 tys miasta, gdzie nie ma ani jednego sklepu z odżywkami i suplementami. Chciałbym taki sklep otworzyć nie tylko sprzedając odżywki dla mężczyzn, ale także dla kobiet oraz układać diety i plany treningowe, bo jak wiadomo dobra dieta i dobrze ułożony plan to 80% sukcesu, 15% to odżywki (5%motywacja). Lokal jest w fajnym miejscu do wynajęcia. Poszukuję tylko kontaktów do hurtowni takich odżywek i suplementów. Czy byłby ktoś tak uprzejmy i dał jakieś namiary? pozdrawiam
Poszukaj na zagranicznych stronach bo najlepiej jest sprowadzać odzywki.
problem w tym, że nie zbyt ogarniam języki obce :) więc ciężko będzie się dogadać.
Pozostaje tylko szukać internetowych dostawców u nas. Na allegro masz paru gości ze świetnymi cenami ale wtedy odrazu na wstępie przegrywasz działalność na internecie bo ceny lepszej do nich nigdy nie dasz.
nie interesuje mnie sprzedaż na allegro. Chyba, że odkupie od nich dane hurtowni :)
Jestem na 99% pewny że ich hurtownie są zagraniczne- głównie USA. Zresztą już od jednego SS z allegro który ma jedne z najlepszych cen to słyszałem więc pytać nie trzeba ;)
jaka będzie najlepsza forma opodatkowania takiej jednoosobowej firmy?
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Suplementy diety i odżywki": - Odżywki i suplementy diety - Odżywki i suplementy diety HURT - poszukuje hurtowni odzywki i suplementy diety - SUPLEMENTY DIETY I ODŻYWKI kontakty do producentów - Odżywki, Suplementy
• Strona 1 z 1
|
|