Witam mam wielką prośbę. Od jakiegos czasu interesuje mnie sciaganie suplementów diety z usa. Przeanalizowałem wiele firm, i znalazłem jedną perełke, której nie ma na polskim rynku. Firma w USA jest od 37 lat. Jest multum opini na temat doskonałości jej produktów. - Nie są to zadne farmaceutyki na recepte, zwykle tabletki jakies koktaile soczki etc. Prosze odpowiedzcie mi na kilka pytań :
- Chcialbym utworzyć ich przedstawicielstwo w Polsce ( nie na zasadzie Avonu, ze konsulatanem, czy kilka ofert na allegro ) tylko cos bardziej powaznego. Strona na domenie polskiej itp. pełna współpraca.. prosze mi powiedzieć czy zeby otworzyć cos takiego musze mieć jakieś wyniki badan przeprowadzanych w Polsce, że suplement spełnia normy?
- Jakies rekomendacje lekarskie? czy to tylko dodatek ?
- Etykiety sa amerykańskie - czy mozna opisać dokladnie ten sam skład i informacje w jezyku polskim, np. oryginalność mieć potwiedzoną u tłumacza przysięgłego. Stworzyć takie naklejki i naklejać je na produkty? czy to dozwolone?
- Czy jest coś trudnego co może mnie spotkać po stronie polskiego prawa?
A moze jest na forum osoba, która miała już podobne doświadczenie i chciałaby się podzielić informacjami jednocześnie troche mi pomoc.
Z góry dziękuję za odpowiedz
Pozdrawiam
Ronn J