A może działalność polegająca na świadczeniu usług innym firma naprzyklad produkcyjnym
Kiedyś pracowałem w firmie zajmującej się rozkładaniem gazet - insertownia polegało to na tym ze należało wyciągnąć jedna gazetę z drugiej, bo maszyny tak wkladkowaly a później te gazety jedna z drugiej należało wyciągnąć
Później drukarnia, w której pracowałem przyjęła zlecenie od innej firmy również polskiej, która przywoziła płyty CD i my je wkładaliśmy do koszulek a później do pudelek było tego cala masa
Przedsięwzięcie to było prowadzone przez rodzinę w Bydgoszczy i oni nas wynajmowali do tej pracy
Ale później znaleźli sobie hale i teraz przenieśli ta działalność gdzie indziej
Po prostu Niemcy i Anglicy przywozili te płyty do polski a oni jako firma usługowa wkladkowali te płyty, po czym przyjeżdżali Niemcy tirami przywozili kolejne płyty a te wkladkowane i gotowe na paletach zabierali z powrotem do siebie
Nie wiem chyba byliśmy tania siłą robocza
Zastanawiałem się nad tym, aby cos takiego zrobić tylko nie wiem jak zdobyć taki kontakt jak się ogłosić
Czytałem tez na tym forum o człowieku, który przyjmował zlecenia od Niemców na składanie kabli do komputerów tylko ze on przyjmował towar i później rozwoził po mieszkaniach ludzią a jak oni już zrobili to przyjeżdżał i odbierał
Chodzi mi taka działalność po głowie, aby prowadzić takie na początek małe usługi nie koniecznie, ale również może na początek jakąś mniejsza ilość płyt DVD czy CD i wkladkowac je do koszulek albo do pudelek wraz z okladna tylko gdzie tu się zgłosić na początek firma taka musiałaby się zdecydować na to, aby sama dowieźć towar ja bym wykonywał usługę na dany termin a z czasem może sam bym wynajmował transport i przywoził już gotowa usługę do klienta, aby on nie musiał tego robić
A może macie jakiś inny pomyśl na takie usługi może nie wkladkowanie płyt DVD CD czy tez składanie kabli do komputerów cos, co opłacałoby się takiej firmie bardziej dowieźć i wynająć taka tańsza sile robocza, aby nie musieć zatrudniać ludzi w swoich firmach dzięki temu dla takiej firmy będzie to oszczędność i zachęta do korzystania z takich usług