|
Swiadectwo pracy - zaniechanie ze strony pracodawcy. |
|
Strona główna forum
‹ Twoja firma
‹ Prawo
Autor
Wiadomość
Witam! Mam zamiar złozyc sprawe w sadzie przeciwko mojemu pracodawcy, ktory po moim odejsciu, nie wypisal ani nie wyslal mi swiadectwa pracy.Dla wiadomosci powiem, ze minelo juz ok 1,5 miesiaca, a ja tylko czekalem na niedopatrzenie tych amatorow.Teraz pytanie co ludzi znajacych prawo. O jaka maksymalna sume moge sie ubiegac w sadzie.Bo z tego co sie orientuje to sprawa jest wygrana.
Czy wiesz na pewno,że ci nie wypisał świadectwa pracy?A może prościej zadzwonić i dać dyspozycję aby ci wysłał pocztą
Tak , nie wyslal dowiadywalem sie wielokrotnie.Jestem czlowiekiem ktory lubi wyzyskiwac, wyzyskiwaczy.Specjalnie zatrudnilem sie do firmy, w ktorej szef zaniedbuje swoje obowiazki.A wiec, teraz czas na plony w dodatku mam kilka hakow w razie problemow.Dlatego, pytam sie jaka kwote moge zaoferowac, tak aby sad mi ja przyjal.
P.S Ja tego dokumentu nie chce i nie potrzebuje:) To czysta premedytacja.On powinien zostac wydany, albo w momencie odejscia, albo do 7 dni mozliwa droga przekazu. To nie bedzie moja pierwsza sprawa, przeciwko pracodawcy, ale jeszcze nie mialem doczynienia z takim niedopatrzeniem wiec dlatego sie pytam.Mi chodzi tylko i wylacznie o pieniadze, bo sprawa jest w kieszeni.Pracodawca nie ma, mozliwosci najmniejszej obrony.A jak bedzie ja mial, spoteguje zarzuty.Tak czy inaczej, musi mi zaplacic.Tylko pytanie, ile??
|
|