Witam wszystkich.
Chciałbym rozpocząć produkcję oświetlenia a dokładniej: lamp -żyrandoli, kinkietów, lamp wolnostojących.
Dokładniej myślę o produkcji czegoś takiego jak abażury, ale w wersji nowoczesnej: stal, aluminium, drewno.
Zauważyłem że jest tego dość dużo w sklepach, i ważniejszy tu jest styl i design a nie to ile światła rzeczywiście dają.
Żarówki typu LED, bądź energooszczędne ( idźmy z duchem czasu i dbajmy o środowisko ).
Wydaję mi się się iż łatwiejszym pomysłem na początek w realizacji, byłby zakup i modyfikacja (wymiana) "abażurów - kloszy".
Wszystko oczywiście Hand-Made. Poszukuję dojścia do samych stelaży, czy jak to tam nazwać, od gotowych lamp tak aby zminimalizować koszt nabycia i zaoszczędzić czasu (półprodukty po prostu).
Czy sądzicie, że atrakcyjne, ręcznie robione, nowoczesne, stylowe itd, itp, oświetlenie znajdzie dostateczną liczbę zainteresowanych klientów ? Handel oczywiście poprzez własny sklep internetowy, z czasem może własny stacjonarny punkt handlowy.
Nie będę się rozpisywał tutaj w kierunku badań marketingowych bo dużo po prostu zależy od gustu klienta, jak również o utworzeniu sklepu internetowego bądź jego wypozycjonowaniu w wyszukiwarkach.
Dziękuję za zainteresowanie się postem.