Witam,
juz od kilku m-cy mam pewien pomysl produkcji swiezych makaronow na oczach klientow, jak rowniez sprzedaz gotowych dan makaronowych oraz udostepnienie mozliwosci kupna makaronow prosto z produkcji.
Pracowalem kilka lat we Wloszech jak i w Niemchech i znam caly proces produkcji tego typu makaronow, znam przepisy, wiem jakie maszyny sa potrzebne itd. Jestem przekonany, iz w Polsce wiekszosc osob odejdzie od tlustego i ciezkiego jedzenia (bigos, pyzy, ziemniaki), a zacznie jesc np. wiecej makaronow, ktore mozna przyrzadzac na tysiac sposobow oraz sprzedawac jako szybkie danie (czas gotowania to tylko 3 minuty!!!!!).
Ceny makaronu, to 15 do 20 zl za Kg (porcje na 8 duzych porcji), a makaronu nadziewanego to 30 do 45 zl za kilogram. Jeszxcze raz podkreslam, iz beda to wyroby swieze, bez konserwantow i praktycznie kazdego dnia beda inne makarony!!!
Uwazam, iz nawet osoby, kore jadaja tylko i wylacznie mieso z ziemniakami, skusza sie na np. Rigatoni z sosem z bazanta:)), lub ravioli nadziewane truflami z sosem z dziczyzny:)
Mam nadzieje, iz wiele osob wyrazi na ten pomysl swoje zdanie oraz mysle, ze znajda sie osoby, ktorym ten "gatunek gastronomii" sie bardzo spodoba i beda chcialy nawiazac ze mna kontakt.
Dodatkowo podam swoj adres eMail: edtom17@yahoo.de
Czekam na opinie i pozdrawiam.
Tomek