sterzyg napisał(a):A to już są groźby karalne. Więc przystopuj z tą pasją gadulstwa.
Chlapiesz ozorem na forum publicznym i możesz za to beknąć.
i co ?
struchlała ci dupka ?
przestraszyłes się ?
|
System gry na FW20. - strona 2 |
|
Strona główna forum
‹ GPW
‹ GPW - Giełda Papierów Wartościowych
Autor
Wiadomość
i co ? struchlała ci dupka ? przestraszyłes się ?
ponowni sam siebie zacytuję ale jak zawsze ma to głębszy sens tak wiec ponieważ sztyrzig byłes juz na forum i nie ustosunkowałes się do tego co napisałem ( a była to podpucha ) to jednak nie zmienia faktu ze dałes się wmanewrowac juz mówie jak siastasz się ,,grozbami karalnymi " ale to jest takie cos co jedni nazywają np po niemiecku dyrdym - alles a inni koszałki opałki słyszałes ze dzwonia le gdzie ? jak byś chociaz raz liznął KK to byc wiedział ze takie grozby zeby uznac je za karalne to muszą spełniac warunek : muszą budzić uzasadnienie ze bedą spełnione i ze sie naprawdę przestraszyłes ( stąd moje pytanie czy ci dupka zwiądła ) wiec czekałem cierpliwe az sam sobie zaprzeczysz skoro nie to mam inne ,,ale " wysłałem ci to samo na pw i się ci nie ,,zwiadła dupka " cały czas chciałes mi tłumaczyć swoje dyrdym - alles wiec się nie przestraszyłes skąd wiec pomysł ze te grozby były karalne skoro nie wzbudziły w tobie strachu ? mimo braku twojej odpowiedzi to i tak się dałes manewrowac sorry ale tak jakoś wyszłoś
morał
byłbym zapomniał morału jak sie nie zna prawa ( czy innej dziedziny wiedzy ) to się nie nalezy na to powoływac bo moze wysjc smiesznie wniosek 2 nauki nigdy nie jest za duzo nieznajomosc prawa nie zwalnia od jego przestrzegania ale jak się chce prawo omiac to nalezy je znac do perfekcji za próbę ominiecia prawa uwazam to co proponujesz mniejsza o to ze to sciema bo procentów 5000 rocznie nie jestes w stanie zapewnić ale qrna zeby grać na giełdzie czyimis pieniedzmi to nalezy posiadac licencje maklera w innym przypadku to kryminał czaisz teraz całosc ? skłam ze zrozumiałes
polecam klocki znam sie na laserach na giełdzie ??? ale i tak cie zapędziłem system jest krótkoterminowy
1/"Nie chce mi się, q..., z Tobą gadać ".- to jest cytat z filmu.
2/"Są psy, które mogą cię ugryźć. I są takie, które mogą cię tylko oszczać " - przysłowie eskimoskie. 3/Nie będę odpowiadał na Twoje posty, bo to tylko prowokuje Cię do pisania następnych. Widocznie jest Ci to niezbędne by się dowartościować i czuć się KIMŚ.
a nie jest to prawda
przestrzegam przed przestepcami - a takim kims jest ktos kto narusza prawo przestrzegam przed naciagaczami - a takim kims jest ktoś kto obiecuje gruszki na wierzbie
Witam,
Systemy transakcyjne są sprzedawane na całym świecie, z lepszym lub gorszym powodzeniem. Na pewno nie porównuje sie tego z oszustwem lub kłamstwem, jeśli oparte są na matematyce, czy innych naukach ścisłych. Inną rzeczą jest akceptowanie koncepcji astrologicznych, a takie też istnieją. Różnica jest taka, że strony nie oczerniają się nawzajem w ten sposób jak tutaj w rodzimych stronach. Widocznie jeszcze czasu musi troche upłynąć aby wdarło sie trochę merytoryki w dyskusje. Poszukiwanie iwestora w ten sposób na drodze umowy cywuilno prawnej nie jest przestepstwem to na pewno. Zarządzanie czyimiś pieniezmi według takiej umowy tez nie, ponieważ nikt jawnie tego nie robi zarobkowo, ani nie jest firmą. Jeśli jest to firma, to zo innego. Tak więc prywatnie jest wszystko dozwolone i bez przesady z łamaniem prawa. Przez takie wrogie nastwaienia można pominąc niechcący genialne rozwiązania, a może mamy do czynienia z takim właśnie przypadkiem. Wynik uważam za rewelacyjny i jeśli w formule matematycznej nie ma odniesienia do przyszłej wartości to może to byż odkrycie. Jeśli system zapisany jest w Metastock, to dobrze byłob niedowiarkom udostepnić tester z zapewnieniem, że formuła nie zawiera modułu ref(c,+czas) lub zig-zag, bo wtedy koncepcja od razu upadnie. Sprawę potraktowałbym poważnie. Prsiłbym o zamieszczenie linku do statystyk systemu generowanych przez profesjonalny program AT. Nie przejmowałbym sie tez krytyką, ponieważ najwięksi odkrywcy i tak uznani są posmiertnie. Pozdrawiam / Fw20
Jedno jest pewne. Aby skutecznie inwestować, trzeba posiadać wiedzę i odpowiednie narzędzia. Wszystkim rządzi logika. Jeśli ktoś poznaje analizę techniczną i patrzy na wskazania RSI, MACD, czy wielu innych wskaźników, nawet średniej EMA, SMA, czy WMA i jednocześnie twierdzi, że systemy to tzw. nabijanie w butelkę, to zaprzecza sam sobie. Cała analiza techniczna, to nic innego, tylko właśnie systemy. Proste, bardziej rozbudowane, graficzne, czy matematyczne [ jednak graficzne, to też matematyczne ], a statystyka, którą dany inwestor posługuje się w analizie technicznej, to też nic innego jak matematyka i też to jest system. Nawet brak systemu, to też system. Jesli nie analiza techniczna, to analiza fundamentalna. Analiza fundamentalna, to też system. Narzędzia ? Trzeba mieć odpowiedni program do analizy technicznej, a który program zasługuje na zaufanie? Porgramy do badania cyklu cenowego lub zawierające wbudowane wskaźniki, to dobre rogramy. Jednak, jak ktoś zachwala Mercedesa, a nie Renault, w tej dziedzinie obowiązuja te same zasady. Programy tworzone przez Thomson Reuters są chyba najbardziej godne zaufania. Czyli Metastock, czy QuoteCenter. Długo nie oznacza to, że darmowe , czy tańsze lub inne mogą być złe, ale to właśnie ta drobna różnica między Mercedesem, a Renault. Namawiam do braku dyskryminacji, ponieważ przy jej obecności możemy pominąć genialne rozwiązania za darmo lub w niskiej cenie. Można tak twierdzić, ale profesjonaliści z pewnością zdecydują o sprawdzonych rozwiązaniach. Wpisz w przegladarkę : MetaTrader, Amibroker, Metastock [ Reuters / Equis ] lub Cyklotron i porównaj. Czasem jedno narzędzie nie wystarczy. Przede wszystkim trzeba obłożyć się książkami. Jak we wszystkim trzeba miec jeszcze szczęście. Pozdrawiam / FW20
Osobiśnie, niestety również nie wierzę w systemy tranzakcyjne na kontrakty. Z moich obserwacji wynika że wcześniej czy puźniej wszystkie systemy padają, ale życzę powodzenia, może znajdziesz jakiegoś naiwniaka, któremu z całego serca współczuję straty pieniędzy.
Witam,
niestety systemy transakcyjne to modele matematyczne i statystyczne. Używane są przez instytucje inwestyjące pieniądze na rynkach giełdowych. Wymaga to wnikliwości i wiedzy aby to zrozumieć, dlatego nie wszyscy to robią. Oczywiście nie wszystko działa cały czas, ale nawet zwykła średnia arytmetyczna jest systemem i niejeden zdziwiłby się , jak wspaniale działa od lat zwykła śrenia potencjalna na rynku w Hong Kongu. Tutaj jesteśmy z takimi wypowiedziami jak poniższa w czasach jeszcze zamierzchłych. Inna rzecz negować i wiedzieć, a inna negowac i nie wiedzieć...pozdrawiam jednak z sympatią i wiarą w podręczniki matematyki i statystyki... PS. polecam regułe 3 i 6 sigm, spopularyzowaną przez Bollingera.....pod nazwą BB FW20
|
|