Ma takie pytanie, planuje otworzyc internetowy biznes, jednak mam wątpliwosci co do kilku kwestii, podam na przykładzie wapster.pl (wiekszosc chyba wie co to za serwis).
Rejestrujac sie na wapster.pl, co miesiac otrzymuje sie na komórke coś w rodzaju newstelera, czyli przychodzi ci sms zawierajacy tytuly z nowymi dzwonkami na wapster.pl. Moje pytanie:
1.CZy wapster kożysta z jakiegos programu partnerskiego i w jakis sposob sie rozlicza z sieciami komorkowymi za smsy wyslane za posrednictwem wapstera do zarejestrowanych uzytkownikow (chodzi mi o te smsy)
2. W jaki sposob w moim serwisie moge wysylac takiego newstelera do zarejestrowanych uzytkownikow tylko ze o innej tresci nie zwizanej z dodatkami na komorke.
3.Czy jest mozliwosc pobierania za to oplat, dokladniej, urzytkownik X rejestruje sie i wyraza zgode na otrzymywanie 4 smsow w miesiacu o tresci Y po wczesniejszym wyslaniu smsa na numer XXXXXX za 5zl z VAT (te pieniazki trafiaja do mnie na konto), czy jest taka mozliwosc?
4.WIem ze istanieja programy partnerskie w ktorych przykladowa osoba X wysyla smsa pod nr XXXXXXXX o tresci ZZZZZZ za np. 5zl z VAT i dostaje miesieczny dostep do platnej czesci serwisu, prosil bym o wytlumaczenie na czym polegaja takie systemy, i na jakich zasadach sa, czy pieniadze ktore uzytkownicy wydadza na dostep trafiaja do mnie??
Dziekuje za odpowiedzi